vrijdag 15 februari 2013

De lekkerste tomatensaus, voor bijv macaroni


Mama gaat vanavond lekker sushi eten met een vriendin, dus uitgebreid koken gaan we niet doen. Maar aangezien de mannen wel wat willen eten natuurlijk, maak ik het meest voor de handliggende: macaroni!
Nou heeft iedereen wel een recept voor macaroni of spaghetti, maar ik deel die van mij toch, omdat deze tomatensaus gewoon de lekkerste is! haha
Ik hou van pure smaken, niet te veel poespas en zeker niet teveel werk.
Deze saus is geschikt voor pasta, pizza, maar ook als basis voor tomatensoep, voor gehaktballetjes in tomantensaus etc etc. Heel veelzijdig en supersimpel om te maken.
De lekkerste tomatensaus!
2 blik tomatenblokjes of een 750 gr rijpe tomaten in stukken gehakt
2 stengels bosui
1 dikke knoflookteen uitgeperst
1 laurierblaadje
Peper/zout
2 el (met kop) verse basilicum of 1 el uit de diepvries

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe, op middelmatig vuur. Roer een minuutje en voeg de tomaten toe plus de bosui, basilicum en het laurierblad.
Roer goed en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur, af en toe roeren. 5 minuten voor de eindtijd voeg je peper en zout naar smaak toe. En voila de lekkerste en simpelste tomatensaus die je voor vele doeleinden kunt gebruiken!!

Nu kan je zelf bepalen wat je er mee gaat doen. Ik maak macaroni altijd met veel groenten en de ene keer met gehakt en de andere keer laat ik het weg. Ik doe dan vaak 2 paprika's (geel en rood) en een courgette in kleine blokjes snijden en aan de saus toevoegen en mee laten pruttelen (eventueel nog kerstomaatjes gehalveerd de laatste 5 minuten erbij doen ). Als ik gehakt meebak dan breng ik dat op smaak met zout, peper en oregano.

# Nou ik heb er toch iets anders van gemaakt :) Het is nu eenmaal een afwijking dat ik graag in de keuken sta, bijgaand een foto van het resultaat wat eigenlijk 'gewone' macaroni moest worden. Ik heb kleine gehaktballetjes gedraaid (gekruid met peper/zout/verse peterselie en oregano) en gebakken, de tomatensaus gemaakt en daar gekookte macaroni doorheen geroerd en groenten in de oven geroosterd (1/2 courgette, 2 paprika's, uitje en 2 tomaten, geplette teen knoflook)

Krijg hier te horen dat het erg smakelijk is!

3 opmerkingen:

  1. Ook merg lekker hoor !
    x
    ollie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze saus gisteren gemaakt. Was smullen!
    Ben erg blij met jouw receptenblog Jen :-)
    Xx As

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat te horen As! is fijne saus, voor vanalles te gebruiken en makkelijk te maken!
      xx

      Verwijderen