dinsdag 12 februari 2013

Fluweel zachte pastinaak soep


Ze zijn er weer: pastinaken! 
Huh, wattes?? Haha pastinaken, de grote witte wortelen :), echte hefrst-groenten. Geweldig om soep van te maken of te roosteren in de oven voor het avondeten of om door een salade te doen.
Ik zag ze liggen op de markt, dus heb er direct 4 meegenomen en er vandaag een heerlijke soep van gemaakt. Mijn hele huis ruikt nu heerlijk!


Deze soep is heerlijk verwarmend (en redelijk pittig!) en heeft een indiaas tintje door de garam masala die ik heb gebruikt.
Uiteraard issie natuurlijk weer vurrukkulluk en makkelijk om te maken!



Pastinaak soep

4 flinke pastinaken in blokjes
Pakje of blik kokosmelk
1,3 ltr bouillon
2 sjalotjes fijn gehakt
1 teentje knoflook fijn gehakt
2 cm gember geschild en gehakt
1 volle thl komijn
1 volle thl kurkuma
1 volle thl garam masala
2 gedr. Chilipepertjes (of 1 als je het niet TE pittig wilt)
Peper/zout
2 el olijfolie


Verhit olie in ruime pan en voeg de ui toe. Fruit voor 5 minuten en doe dan knoflook, gember, komijn, kurkuma, garam masala en de gedroogde pepertjes erbij. Roer goed voor max 2 minuten. 

Doe dan de pastinaak erbij en schep goed om. Voeg kokosmelk toe en roer erdoor. Dan de bouillon, breng zachtjes aan de kook, zet vuur laag en laat het zo'n 40 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn.
Pureer het geheel met staafmixer en proef op peper en zout.


Ik zou zeggen, enjoy en verwarm jezelf!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten