Een heerlijke pasta, supersnel gemaakt (kwartiertje hooguit) en een sublieme smaak. En nee, het is niet een van mijn meest gezonde recepten, maar we moeten het ook wel leuk houden natuurlijk!
Enjoy!
Pasta carbonara
400 gr glutenvrije spaghetti of maak courgetti
250 gr spekblokjes
2 eieren
2 eierdooiers
100 gr parmezaanse kaas geraspt
Mespuntje nootmuskaat
Versgemalen peper (paar flinke slagen van de molen)
5 el witte wijn
250 gr spekblokjes
2 eieren
2 eierdooiers
100 gr parmezaanse kaas geraspt
Mespuntje nootmuskaat
Versgemalen peper (paar flinke slagen van de molen)
5 el witte wijn
Zet water op en kook de pasta volgens de beschrijving eerder in het
boek.
Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes op middelhoog vuur zo’n 8
minuten, tot de krokant beginnen te worden. (olie is niet nodig, ze bakken in
hun eigen vet)
Blus dit af met de witte wijn. Laat dit 2 minuutjes zachtjes inkoken,
haal dan de pan van het vuur.
Roer in een kom de 2 eieren, de 2 eierdooiers, nootmuskaat, peper en
parmezaanse kaas goed door elkaar tot er een dikkige brei ontstaat.
Als de pasta klaar is zet dan de koekenpan terug op het vuur en voeg de
pasta bij het spek en roer alles goed door tot de pasta helemaal bedekt is met
het olie/wijn/spek mengsel.
Haal nu de pan van het vuur en doe het dikkige kaas/ei mengsel erbij en
roer alles stevig door elkaar tot er een smeuige saus ontstaat.
Het is HEEL belangrijk dat
tijdens dit proces de pan NIET op
een warmtebron staat anders krijg je roerei……
Klaar en smullen maar!
#
Variatietip: voor een ‘gezond accent’ kan er wat rucola aan worden toegevoegd,
2 flinke handen is genoeg voor een lekkere frisse en pittige smaak. Of je
serveert er een groene salade bij.
Zorg wel dat je kakelverse eieren hebt voor dit gerecht!
Zorg wel dat je kakelverse eieren hebt voor dit gerecht!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten