zaterdag 9 februari 2013

Paprikadip

 

Weer eens iets anders dan dip gemaakt van mayo en een zakje E-nummers  ;-).
Deze heerlijke dip kan je op crackers doen, brood in dopen, bij gegrilde kip eten of als sausje bij rauwe groenten serveren.
Heel simpel gemaakt met weer een verbluffende smaak!

Paprikadip 

2 rode paprika's

1 teen knoflook gehakt
Flinke hand amandelen of walnoten
60 ml Olijfolie
2 thl komijn
1/2 thl cayennepeper
Peper/zout

Rooster de paprika's half uurtje in de oven, keer regelmatig. Als ze blaren krijgen eruit halen en in plastic zakje doen. Uurtje laten afkoelen. Daarna vel er vanaf halen en zaadlijsten verwijderen. Grof hakken en in keukenmachine doen.
Knoflook, noten en kruiden erbij, olie erbij schenken en alles pureren tot gladde massa. Eventueel olie toevoegen als het te dik is.
Peper en zout toevoegen tot het op smaak is.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen