Gister zag ik bij de appie een knolselderij liggen (je weet wel, die lelijke knol :) ), in de aanbieding nog wel! Tja die moet ik dan meenemen want van knolgewassen kan je de lekkerste soep maken.
Die staat dus nu ook te pruttelen op het vuur. Hieronder het recept, super simpel, want je hebt niet veel ingrediƫnten nodig.
De koolraap schoonmaken doe je het beste door hem in 2en te hakken en dan met een dunschiller de schil eraf te halen. Vervolgens in schijven snijden en die weer in blokjes.
Knolselderijsoep
1 knolselderij, in blokjes
1 teen knoflook, fijn gesneden
3 bosuitjes in ringetjes
1,5 liter bouillon (ik gebruik altijd van de natuurwinkel, zonder gist en toevoegingen)
Klein stukje gember, geraspt
Peper/zout
Eventueel gedroogd pepertje
Doe de lenteui in een pan met wat olie en fruit voor 5 minuten. Doe dan de knoflook en gember erbij en laat 1 minuutje meefruiten (doe hier nu ook het gedroogde pepertje bij als je dat gebruikt).
Voeg de blokjes knolselderij toe, roer alles goed om en schenk dan de bouillon erbij. laat aan de kook komen, zet het vuur dan laag en laat 30 minuten pruttelen tot de koolraap zacht is.
Pureer het geheel glad met de staafmixer en voeg naar smaak nog zout en peper toe.
Eet-ze!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten