Dus ik heb net een bloemkool gescored en ga zo de soep maar alvast maken, hoef ik dat straks niet meer te doen.
Net als de broccolisoep is deze soep ook super simpel om te maken met een verbluffend resultaat, zacht en romig van smaak en textuur, heerlijk! (en dus ook zeer geschikt voor kinderen)
Bloemkoolsoep
kerrie madras met kurkuma |
1 bloemkool, van bladeren ontdaan en in roosjes gesneden
1,5 liter bouillon
1 el kerriepoeder (of kerrie madras)
1 thl kurkuma
1 rode ui, gesnipperd
peper/zout
2 el olijfolie
Zet een grote pan op middelmatig vuur en doe de olie erin. Fruit het uitje op wat lager vuur een minuut of 6. Voeg de kerrie toe en roer dat een minuutje erdoor. Dan mogen de bloemkoolroosjes erbij, goed omscheppen en dan de bouillon erbij schenken.
Laat aan de kook komen en zet dan weer laag, kook zo'n 10 a 12 minuten (tot de bloemkool goed zacht is) en pureer het geheel dan met een staafmixer.
Proef op peper en zout en voila Chou-Fleur Soupe :)
Ik moet eerlijk zeggen dat mij dit recept niet als eerste aansprak.
BeantwoordenVerwijderenMaar het was boven verwachting lekker en idd zelfs mijn kids hebben ervan gesmuld! Ik heb de kurkuma tegelijk met de kerrie erbij gedaan.
Hopelijk is dat goed zag ik niet echt terug in het recept.
Bedankt voor de tip :) Maria
Hoi Maria,
VerwijderenHeel herkenbaar, de meeste mensen hebben zoiets van: Bloemkoolsoep??? Yikes!! Maar zodra ze het dan proeven zijn ze om :).
Bloemkool heeft onterecht een slechte reputatie, je kan er zoveel kanten mee op. Probeer ook eens mijn bloemkool couscous, ook deze is niet te versmaden.
groetjes
Jenny
Hij staat bijna te pruttelen..... ik ben benieuwd!!
BeantwoordenVerwijderenEn Saron? Is het gelukt en bevalt ie?
Verwijderen