zaterdag 2 februari 2013

Linzensoep

Na taekwondo club kampioenschappen, waarbij mijn oudste 3e werd in zijn pool, en hyperdepieper kids thuis is de fut eruit om te koken...
Dussss..linzensoepje gemaakt (ja ik hou van soep, vandaar ook soepkipje ;-) ) Lekker makkelijk, lekker snel, lekker lekker!
Linzensoep


250 gr rode linzen
Blik tomaten stukjes
Ongeveer 1,5 lt bouillon
1 rode ui in kleine stukjes
3 teentjes knoflook fijngehakt
2 stengels bleekselderij in stukjes (dit lag toevallig in mijn groentenla, maar zonder kan ook prima)
Gedroogd chilipepertje (of paar draaien aan de chilipepermolen)
1 el komijn
1/2 thl kaneel
Peper/zout
Olijfolie


Verhit in grote pan de olijfolie en fruit de ui 6 minuutje. Doe de knoflook, chilipepertje, komijn en kaneel erbij en fruit 1 minuut mee. Voeg bleekselderij toe en schep goed om.
Inhoud blik tomatenblokjes en bouillon erbij, goed door roeren en aan de kook brengen. Dan 25 minuten op laag vuur laten pruttelen.
Pureren met staafmixer en proeven op peper en zout.



Fijne avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen