Soms wil je gewoon even wat lekkers eten, heb je behoefte aan iets zoets of aan iets zouts. Gisteren had ik een zoete bui, maar ik had niks meer in huis (in ieder geval geen dingen waar ik erg blij van werd...) Dus dan zit er niks anders op dan zelf even wat te maken. En laat ik daar nou totaal geen moeite mee hebben!
Mijn voorraadkast is altijd wel aardig gevuld dus heb ik meestal wel genoeg bij de hand om een cake of iets dergelijks in elkaar te draaien. Nu ik er aan denk, ik maak de laatste tijd eigenlijk nauwelijks nog koekjes, altijd cake of muffins... Geen idee waarom dat is eigenlijk, want koekjes zijn zo lekker :).
Mijn voorraadkast is altijd wel aardig gevuld dus heb ik meestal wel genoeg bij de hand om een cake of iets dergelijks in elkaar te draaien. Nu ik er aan denk, ik maak de laatste tijd eigenlijk nauwelijks nog koekjes, altijd cake of muffins... Geen idee waarom dat is eigenlijk, want koekjes zijn zo lekker :).
Wellicht omdat in mijn beleving koekjes maken meer werk is..? En als toch wel beetje luie bakster ga ik dan voor de makkelijke weg. Het beslag voor een cake giet je zo in de vorm en zet je hup in de oven. Koekjes moet je weer gaan vormen en vaak past niet alles op de bakplaat (althans bij mij want ik heb een kleine oven) dus moet je het in twee of drie sessies doen waardoor je dus lang bezig bent.
Terwijl ik nu over koekjes zit te typen herinner ik me opeens dat ik in mijn recepten schriftje (ik heb zo'n afgeleefd schrift waar ik alles in opschrijf wat ik wil proberen en testen) een recept heb staan voor Bastognekoeken...en die is wel errug goed. Beetje meer werk dan een cake, maar het is het zoooo waard! Dus die gaat ook nog op mijn Blog komen binnenkort.
Maar eerst deze cake die lekker simpel en snel te maken is. Ingrediƫnten mengen, half uurtje in de oven, even afkoelen en smullen maar. Als ik naar de foto's kijk krijg ik er alweer trek in, ik denk dat ik zo een grote mok thee ga zetten en van nog een stukje ga genieten!
Ik heb donkere amandelpasta gebruikt, maar je kan ook witte gebruiken of cashewnotenpasta en misschien ook wel zonnebloempitpasta...dat laatste zal wel de smaak een beetje veranderen. Ik heb zelf hele pure chocola gebruikt van 92% van Vivani, die is een heel klein beetje gezoet met kokosbloesemsuiker in plaats van rietsuiker zoals bij de meeste chocola.
Terwijl de cake in de oven stond heb ik trouwens even snel een lading kokosbonbons gemaakt, zodat ik een bakje in de koelkast heb staan voor als ik tussendoor iets wil snaaien :), altijd handig!
Fudgy Cake
120 gr amandelmeel
75 gr kokosbloesemsuiker
2 eieren
120 gr amandelpasta
60 ml kokosolie gesmolten
1/2 thl vanille
1/2 thl wijnsteenzuurpoeder of bakpoeder
60 ml water
1/2 reep pure chocola gehakt (Ik had 92%)
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet een springvorm 18 cm klaar bekleed met bakpapier zodat de cake er straks gemakkelijk uit te halen is.
Meng het amandelmeel met de vanille en het zuiveringszout.
Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, de kokosbloesemsuiker, de eieren, amandelpasta en het water. Roer alles goed door elkaar tot het een egale massa is geworden zonder klontjes. (kan met de hand of met de keukenmachine)
Doe de droge ingrediƫnten bij de natte en schep goed door elkaar, schep daarna de chocolade stukjes erdoor. Giet het geheel dan in de springvorm en zet in de oven.
Na ongeveer 30 minuten is de cake klaar, een mes moet er redelijk schoon uitkomen. Bak niet te lang want dan wordt ie te droog en hij moet juist lekker sponzig zijn. Voor een iets nattere versie zou ik de cake na 20 - 25 minuten uit de oven halen
Enjoy!
Ziet er lekker uit! Alleen mis ik de stap wanneer je de chocolade toevoegd. Groetjes Anuska
BeantwoordenVerwijderenDas een goeie Anuska, heb het er meteen bijgezet!
BeantwoordenVerwijderengrtjs
Jenny
waar kun je de ingredienten kopen? In de supermarkt kan ik ze niet vinden... :(
BeantwoordenVerwijderenHoi anita, nee dat klopt je koopt het bij de natuurwinkel of je kan het online bestellen. Amandelmeel en pasta kan je ook zelf maken trouwens.
VerwijderenGrtjs
Jenny
Dank je wel, die hebben we hier, ga daar in elk geval eens kijken!!
BeantwoordenVerwijderenGr. Anita
Mijn cake wordt wel niet zo mooi dik... maar hij is wel super lekker!
BeantwoordenVerwijderenDat hoor ik van meer mensen. .. Ik moet zeggen dat hij bij mij gisteren ook een beetje was ingezakt maar dat deed niks aan de smaak af! :)
VerwijderenVandaag de Fudgy cake gemaakt ... een ware smaaksensatie. Ik heb ook de kokosbonbons gemaakt, ook erg lekker. Nu alleen nog op zoek naar een bonbonvorm, want de kleine muffinvorm is iets aan de grote kant ;-) Bedankt voor je heerlijke recepten.
BeantwoordenVerwijderenHallo Hilena,
VerwijderenLeuk dat je mijn Blog hebt gevonden en dat de recepten zo goed bevallen!
Bonbonvormen kan je het beste bij de Action halen, die kosten daar bijna niks en ze hebben meerdere soorten. Anders bij de Xenos.
groetjes
Jenny
Heerlijk die fudgy cake! Gisteravond eentje gebakken voor collega's en vanavond nog eentje gebakken! Ik ga zeker ook je andere recepten uitproberen! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat te horen! Ja deze cake valt vaak goed ook bij mensen die niet gewend zijn aan 'anders' eten. Misschien is de Double Chocolate Cake ook iets voor je? Of de ontbijtkoek?
VerwijderenSucces met bakken in ieder geval!
groetjes
Jenny
Hi Jenny, bij de ingrediƫnten heb je het over wijnsteenzuurpoeder of bakpoeder en in het receot over zuiveringszout. Om mislukking te voorkomen, wat gebruik ik nu voor deze cake?
BeantwoordenVerwijderengroetjes Chantal
Oh lekker suf van mij zeg haha.
VerwijderenWijnsteenzuur of bakpoeder is prima.
Succes met bakken deze cake is echt heerlijk!
Grtjs Jenny