donderdag 21 februari 2013

Hummus Jenny-style


Lekker voor bij soep op een stokbroodje of cracker,  zelfgemaakte Hummus.
De 'gewone' Hummus vind ik over het algemeen niet zo lekker, ik hou namelijk niet van de uitgesproken smaak van tahin (sesampasta). Die heb ik vervangen door pindakaas en wat extra kruiden toegevoegd, met een heerlijk resultaat!
Hummus

1 blikje kikkererwten (goed afgespoeld, tot het schuim is verdwenen!)
6 el water
olijfolie
2 th kurkuma
2 th komijn
2 th koriander
1 th paprikapoeder
1 el sesamzaadjes
2 flinke el pindakaas
sap van 1/2 citroen
peper/zout

Doe de kikkererwten in de keukenmachine, voeg water, olijfolie, kurkuma, komijn, koriander, pindakaas en citroensap toe. Maal alles tot een gladde massa. Voeg water en of olie toe als het te droog is. Doe wat peper en zout naar smaak erbij en meng nogmaals goed.
Doe in een schaal en bestrooi met paprikapoeder, sesamzaadjes en een scheut olijfolie.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen