donderdag 27 februari 2014

Mango kokos clafoutis


Cafoutis... Een wattus? Ik had er zelf nog nooit eerder van gehoord (maar ben dan ook niet zo heel erg thuis in de Franse keuken..) maar zag een aantal keren recepten voorbij komen van Clafoutis en dat zag er toch wel lekker uit :). 

Een clafoutis is dus een soort Frans gebak, of eigenlijk dessert dat gemaakt wordt met fruit. Meestal met kersen, maar veel ander fruit is ook geschikt. Het wordt dan gemaakt met een beslag van eieren, melk, bloem en gesmolten boter en dan in de oven gebakken.

Ik had nog een mango liggen die bijna van de fruitschaal zou gaan weglopen, dus leek het me wel een uitdaging er eentje te gaan maken met mango en met kokosmeel in plaats van gewone bloem, kokosmelk in plaats van gewone melk en geen boter.
Ik kan me voorstellen dat het origineel vrij luchtig zal zijn, door de kokosmeel in dit recept is het meer compact geworden, hou daar rekening mee.

Of het dan nog een clafoutis genoemd mag worden zal ik maar in het midden laten haha, maar lekker is het wel! Het is alleen gezoet met fruit, dus je hoeft je niet schuldig te voelen als je er een lekker stuk van neemt!


Mango Kokos Clafoutis

2 rijpe bananen, fijngeprakt
40 gr kokosmeel
50 gr kokos rasp
30 ml kokosmelk
4 eieren
1/2 thl Vanille
1/2 thl Wijnsteenzuur poeder
1 Mango geschild en in stukjes

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop in een kom de eieren goed los met de kokosmelk en de geprakte bananen. Je kan dit ook in de keukenmachine doen.
Doe in een andere kom het kokosmeel, kokosrasp, vanille en het wijnsteenzuurpoeder en schep goed door.
Doe nu de droge spullen bij de natte en spatel het allemaal goed door elkaar. Na een halve minuut zal je gaan merken dat het kokosmeel het vocht gaat opnemen.
Lepel het beslag in een springvorm van 18 cm (die bekleed is met bakpapier) en strooi dan de blokjes mango er over heen. Druk de mango een beetje in het beslag.


Zet voor ongeveer 35-40 minuten in de oven en laat daarna afkoelen en verwijder de springvorm.

Zeker wel 5 dagen goed te bewaren in een luchtdichte doos in de koelkast.

Enjoy!

6 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Hoi Carla
      De banaan geeft zoetigheid en bindt net als ei. Dus als je het weglaat heb je extra eieren nodig en een ander zoetmiddel.
      Grtjs
      Jenny

      Verwijderen
  2. Ziet er héérlijk uit ! Dus ga ik maken !
    mam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gemaakt, maar dan met appel ipv mango. Was heerlijk, dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh klinkt heerlijk met appel Lisa! Heb je dan ook wat kaneel toegevoegd toevallig? Ik ga dat iig ook een keer proberen.
      Grtjs Jenny

      Verwijderen
  4. Heb ik gedaan ja, die combinatie is ook heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen