vrijdag 22 februari 2013

Kids favoriet: Gado Gado

Het is weer vrijdag, de vakantie is hier al gestart, dus alles lekker rustig aan en op ons gemak. Ook wat eten betreft, geen ingewikkelde dingen vandaag, had zelf niet zo heel veel inspiratie, dus heb Yuri gevraagd wat hij wil eten vanavond.
"Mag het met een P beginnen mam?" is dan standaard de vraag...."Nee lieverd, niet met een P ..." 
"Oh nou dan wil ik graag Gado Gado eten!" Kijk daar maak je mij blij mee, een groentegerecht met pindasaus, simpel, lekker en met heel veel groenten :)
Het is zo eenvoudig dat het lijkt of het niet klopt. De groenten worden geblancheerd, de kleefrijst en aardappelen gekookt en dan nog de pindasaus maken, klaar is klara! Ja qua tijd ben je er wel even een half uurtje mee bezig, maar moeilijk is het in ieder geval niet.
Het met de handen mogen eten is voor de kinderen een welkom neven effect haha.
Ik gebruik over het algemeen wat ik in mijn koelkast heb liggen en kleefrijst heb ik eigenlijk altijd wel in de voorraadkast staan. Vandaag gaat de Gado Gado er als volgt uitzien:

Gado Gado

1/3 chinese kool in stukken gehakt
1 broccoli in roosjes
250 gr haricoverts
5 eieren
1 mok kleefrijst
6 aardappelen, geschild en in blokken

voor de pindasaus

1/2 pot pindakaas (ongeveer)
1 teentje knoflook
1 th sambal
1 1/2 el palmsuiker (of bruine basterdsuiker)
1 thl uienpoeder
1/2 thl ketoembar
1/2 thl djintan 
ketjap

Kook de aardappelen zo'n 15 minuten tot ze gaar zijn, maak de kleefrijst zoals op de verpakking beschreven. doe de laatste 9 minuten de eieren bij de aardappelen en laat meekoken.
Blancheer de groenten (apart van elkaar) 2 minuten in kokend water. Haal eruit, laat goed uitlekken en leg in een schaal of op een mooi groot bord.
Maak nu de pindasaus terwijl de groenten wat afkoelen. Doe een laag water in een pannetje van zo'n 3 cm en breng dit aan de kook. Voeg net zoveel pindakaas toe tot het een gladde massa wordt, zet het vuur lager als het kookt. Doe nu de knoflook, sambal, palmsuiker, uienpoeder, ketoembar en djintan erbij en roer alles goed door elkaar. Nu een paar flinke scheuten ketjap erdoor en weer goed roeren. Proef nu hoe de smaak is en voeg naar eigen inzicht nog wat ketjap/sambal/palmsuiker toe. (als het te waterig is doe er nog wat pindakaas bij, is het te dik dan nog wat water)
Giet de eieren en aardappelen af, snij de aardappelen wat kleiner en leg ook op de schaal, pel de eieren en snijdt door midden, leg deze er ook bij. Doe de kleefrijst in een aparte kom.
Zet nu alles op tafel, ook de pindasaus en laat iedereen zelf opscheppen. De een gooit alles door elkaar de ander eet alles apart, hoe dan ook het is heerlijke vrijdagavondmaal!Geen opmerkingen:

Een reactie posten