Daarnaast is het ook nog eens een heel gezonde groente die vol zit met vezels, vitamine B2, vitamine C, ijzer en caroteen. Ook heeft pompoen een heilzame werking op je darmen, het zou zelfs ontstekingen verzachten.
Het is wel zo dat naarmate het pompoenseizoen vordert de schil wat houteriger wordt. Na februari is het aan te raden de schil er wel af te halen omdat het dan niet echt goed meer te verteren is.
Het recept voor deze soep is lekker simpel en de smaak is echt subliem!
Pompoensoep
1 pompoen, van zaden ontdaan in stukjes van ong 1 cm
2 kleine appels
of 1 grote, geschild en in stukjes gesneden
2 cm gember, geschild en fijngesneden
1 of 1/2 rood pepertje, ontdaan van zaadlijsten, klein gesneden
1 sjalotje klein gesneden
1 knoflookteen geperst
1 el ketoembar
1 thl kaneel
1 a 1,5 liter goede bouillon (hoeveelheid hangt af van de grote van de pompoen)
Olijfolie
peper/zout
2 cm gember, geschild en fijngesneden
1 of 1/2 rood pepertje, ontdaan van zaadlijsten, klein gesneden
1 sjalotje klein gesneden
1 knoflookteen geperst
1 el ketoembar
1 thl kaneel
1 a 1,5 liter goede bouillon (hoeveelheid hangt af van de grote van de pompoen)
Olijfolie
peper/zout
Fruit de ui, knoflook en rode peper samen
op laag vuur. Voeg na paar minuten de gember toe met de ketoembar en kaneel.
Roer goed door elkaar en laat 5 minuten sudderen, kijk uit dat het niet
aanbrandt!
Voeg dan de pompoenstukjes toe en roer
alles goed door elkaar. Doe de appel erbij en
roer nogmaals.
Giet dan de bouillon erbij, zoveel dat alles net onderstaat, en laat het aan de kook komen. Laat het geheel ongeveer 40 minuten koken tot de pompoen helemaal gaar is.
Pureer met de staafmixer en proef daarna op peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten