maandag 17 juni 2013

Spaghetti met zelfgemaakte Pesto en spinazie


Zelfgemaakte pesto is zooo ontzettend lekker. Als je het eenmaal zelf hebt gemaakt (en hebt ondervonden hoe makkelijk dat eigenlijk is) dan baal je ervan dat je het nooit eerder hebt gedaan. Uit een potje lijkt dan opeens smakeloze....groene prut.


Dit gerecht is super simpel. Ik heb het gemaakt met glutenvrije pasta, gemaakt van volkoren rijst. Je proeft het verschil niet eens, maar je merkt het wel aan het feit dat je na het eten niet zo snel alweer trek hebt zoals gewoonlijk na witte pasta en je hebt niet zo'n opgeblazen gevoel. Je bent uiteraard vrij om de pasta te kiezen die jij lekker vindt, maar probeer de witte varianten te vermijden....

De spinazie is voor de extra vitaminen en mineralen. Ik serveer er nog een salade bij van veldsla met tomaat, zwarte olijven en mozzarella.

Spaghetti met zelfgemaakte Pesto en spinazie

400 gr (glutenvrije, spelt of volkoren) spaghetti
1 flinke bos basilicum, schoon gewassen en uitgeschud
3 volle el pijnboompitjes
100 gr geraspte parmezaanse kaas
extra vergine olijfolie
4 volle handen verse spinazie (gewassen en drooggeslingerd)

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak nu de pesto:
Doe in een keukenmachine de basilicumblaadjes, pijnboompitjes en de parmezaanse kaas. Giet een royale scheut olijfolie erbij en maal het geheel tot een redelijk gladde massa. Voeg naar gelang olijfolie toe om het smeuiger te maken. Mocht je nu te veel olie hebben gebruikt, voeg dan nog wat pijnboompitjes/basilicum/kaas toe. Maal wat peper en (weinig) zout erover en pulseer nog een keer. Proef voor de smaak.
Giet de spaghetti af en schep de pesto door de slierten, meng goed zodat alles lekker onder zit. Voeg nu de spinazie toe en schep alles een paar keer flink om.

# Je hoeft niet alle pesto te gebruiken, kijk hoeveel je nodig hebt om alles lekker smeuig te maken. Het restant doe je in een afsluitbaar bakje, giet er een klein laagje olijfolie overheen, dan blijft het langer goed. Lekker voor door de tomatensoep, tomatensaus, op geroosterde tomaten of op een tosti met schapenkaas.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten