Koud (want uit de koelkast) en vol smaak en na 1, hooguit 2 heb je echt genoeg. Dus geen gesnaai en het hele bakje leegeten :) maar gewoon genieten van zoiets puurs.
Bonbons
40 gr blanke amandelen
15 gr gebroken lijnzaad
2 el kokosolie, gesmolten
20 gr geraspte kokos
1/3 banaan
7 gedroogde ongezwavelde abrikozen, gehakt
1 el cacao
60 gr pure chocola (het liefst 90%, maar 85% kan ook), gesmolten
Zet een siliconen bonbonvorm klaar.
Doe de amandelen in een keukenmachine en maal tot kleine stukjes. Voeg dan het lijnzaad, de kokos, de gesmolten olie, abrikozen en de banaan toe en meng tot een plakkerige massa. Als het wat droog is kan je een lepel water toevoegen. (of meer zo nodig)
Nu kan de cacao erbij, pulseer nog een paar keer tot het goed vermengd is. Giet 80% van de gesmolten chocola erbij en druk nog een paar keer op de pulseer knop.
Vul nu de bonbonvorm met het mengsel.
Pak een (siliconen)kwastje en doop deze in de resterende gesmolten chocola. Smeer elke bonbon hiermee in.
Zet dan een uur in de vriezer en bewaar vervolgens in de koelkast.
Dat ziet er lekker uit! En geheel suikervrij dus, ook de pure chocolade?
BeantwoordenVerwijderenHoi, ik gebruik hele pure chocola van loveshock of vivani. Daar zit wel wat kokosbloesemsuiker in.
VerwijderenHoi, ik gebruik hele pure chocola van loveshock of vivani. Daar zit wel wat kokosbloesemsuiker in.
Verwijderen