maandag 24 juni 2013

Aspergesalade met geroosterde courgette


Het was dit weekend schutting-weekend bij ons en de buren... We waren hoognodig aan een nieuwe schutting toe dus de mannen moesten er dit weekend aan geloven. En wat een baggerweer hebben ze gehad zeg! Ik heb echt met ze te doen gehad, in de stromende regen met vuilniszakken aan stug doorwerken. Petje af hoor mannen!

Zaterdagmiddag had de buurvrouw voor een lekkere lunch gezorgd en ik 's avonds voor Lasagne (de enige echte natuurlijk haha). Op zondag heb ik aspergesalade voor de mannen gemaakt met geroosterd brood met boter erbij. En aan de gezichten en gebaren te zien waren ze er erg content mee!

Jammer genoeg was er niks meer over voor mij...gauw nog maar even een pondje groen goud halen voor ze er niet meer zijn!

Aspergesalade met geroosterde courgette
Voor 2 personen

Stuk of 12 groene asperges
Pakje rauwe ham
1 courgette in schuine plakken
1 uitje gesnipperd
Flinke Hand verse spinazie, gewassen
Half handje pijnboompitjes
Wat geschaafde schapenkaas
3 el rodewijnazijn
4 el olijfolie
peper/zout

Doe het uitje in een kommetje en giet de rodewijnazijn erbij en voeg een snuf zout toe. Roer door elkaar en zet even apart.
Was de asperges en snij het houterige deel aan de onderkant eraf (zo'n 2 cm). Doe ze in een grote pan met een laagje water en kook ze 4 tot 6 minuten (afhankelijk van de dikte, ik had hele dunne dus 4 minuten was voldoende) tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water en leg even opzij.
Verhit een grillpan. Doe de courgetteplakken in een kom en giet er een scheut olijfolie over, hussel met je handen tot alle plakken bedekt zijn. Leg steeds 6 plakken in de grillpan (of meer als dat past) en bak ze zo'n 3 minuten per kant (let op dat het niet te hard gaat als je dunne plakjes hebt). Leg de ze op een stukje keukenpapier.
Wikkel nu de asperges in de rauwe ham zodat 3/4 van de asperge bedekt is. Doe dit met 8 asperges, hou er 4 zonder ham. (of wikkel deze ook in ham, wat je zelf wilt, het is meer ter decoratie dat ik het niet heb gedaan...)
Bouw nu de salade op:
Leg de spinazieblaadjes op een platte schaal, zorg dat de bodem bedekt is. Leg hierop de gegrilde courgetteplakken, verdeel gelijkmatig over de spinazie. Leg nu de asperges met ham horizontaal op de courgette en de laatste 4 zonder ham daar weer vertikaal bovenop. (of beetje schuin of gewoon op je eigen manier)
Pak nu het bakje met de uitjes en lepel dit over de groenten (met het vocht). Druppel nu nog 4 el olijfolie (goede graag) over het geheel.
Strooi de pijnboompitjes erop en decoreer als laatste met slierten schapenkaas.

Heerlijke salade die er ook nog eens fantastisch uitziet! (al zeg ik het zelf) Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten