donderdag 13 juni 2013

Sperziebonensalade


Dit is een lekkere salade die snel klaar is en je kunt hem al maken met een restje bonen van de vorige dag of als je gewoon nog wat in de groentenla hebt liggen.
Als lunch of bij het hoofdgerecht.



Sperziebonensalade

2 handen sperziebonen, in 2en gesneden
2 bosuitjes, in kleine ringetjes
3 tomaten, in blokjes
Handje feta, verkruimeld
Olijolie
Knoflookteentje, gepeld
1 el citroensap
Peper/zout

Als je al reeds gekookte boontjes van de vorige dag gebruik mag je deze stap overslaan en is je salade echt supersnel klaar!
Kook de boontjes in een laagje water een minuut of 7 a 8, ze moeten net gaar zijn, maar nog wel een bite hebben.
Spoel ze even af met koud water en doe ze dan in een saladekom. Dan mogen de bosuitjes en tomatenblokjes erbij, hussel door elkaar.
Doe nu 3 el olijfolie, het citroensap, knoflookteentje en wat peper en zout in een een potje en schud de dressing klaar voor gebruik.
Schenk deze nu over de salade en schep alles goed om.
Strooi nu de feta er overheen en voila, klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen