vrijdag 21 juni 2013

Ovenpasta


Weer een lekkere pasta, maar net weer wat anders. Geinspireerd door een recept uit het laatste kookboek van Amber Albarda heb ik deze pasta gemaakt. Ik had niet alles in huis wat in het recept stond en ik vond dat er te weinig groenten in zat dus heb ik er mijn eigen draai aan gegeven. 
Schrik niet van de ingredientenlijst, uiteindelijk valt het werk erg mee!
Makkelijk van te voren te bereiden en dan op het laatst 20 minuten in de oven. 

Ovenpasta

300 gr kleine pasta (spelt, glutenvrij of volkoren)
50 gr havervlokken
100 gr bloemkool (2 flinke roosjes) 
2 teentjes knoflook, gepeld
50 gr pijnboompitjes
2 handen verse basilicumblaadjes
olijfolie
100 gr geraspte (schapen)kaas
50 gr geraspte parmezaanse kaas
50 gr feta, verkruimeld
2 flinke tomaten, grof gehakt
1/2 courgette, grof gehakt
1 kleine puntpaprika, grof gehakt
5 el soja- of rijstcuisine
hand verse gewassen spinazie, grof gehakt
zout/peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook 'm net niet gaar (gaart namelijk nog in de oven). Giet dan af, hou een kopje vocht achter.
Doe de havervlokken, bloemkool, knoflook, pijnboompitjes en 1 hand basilicum met een flinke scheut olijfolie in de keukenmachine en pulseer tot het een fijne kruimige massa, die een beetje plakt. Doe in een bakje en zet even opzij. 
Spoel de keukenmachine even om en doe er vervolgens de tomaten, courgette, puntpaprika en de rest van het basilicum in. Pulseer een paar keer tot de voor jou gewenste substantie. Hoe langer je maalt, hoe fijner de saus zal zijn. Zelf hou ik altijd nog wel van een beetje bite...
Mix in een andere kom de kazen met de soja- of rijstcuisine. Roer het tomatenmengsel hier doorheen en breng op smaak met peper (zout zal het waarschijnlijk al genoeg zijn door de kazen).
Doe vervolgens dit mengsel bij de pasta en schep alles goed om. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de textuur wat vloeibaarder te maken.
Schep de pastamix in een ovenschaal en verdeel het kruimelmengsel hier overheen. Eventueel kan je er nog wat extra geraspte kaas overheen strooien, maar dat is niet noodzakelijk.
20 minuten in de oven en smullen maar!

#je kan naar eigen smaak ook nog vlees toevoegen, blokjes ham of ontbijtspek of gerookte kipfilet smaken er goed bij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten