zondag 23 juni 2013

Kipnuggets



Zelfgemaakte kipnuggets, gezond en erg lekker! Lekkerder dan die van de Mac Donalds volgens mijn oudste 2 :).
Heel simpel te maken, wel even viezen-handen-werkje maar het is het waard. 
Wij aten er aardappeltjes in de schil uit de oven en broccoli bij.



Kipnuggets (ik haalde hier 22 stuks uit)

350 gr bio of scharrel kipfilet in grove blokken
6 el amandelmeel (of speltmeel)
8 el havervlokken, met vijzel beetje fijngemalen
1 ei, losgeklopt
Peper/zout
Kokosolie

Maal flink peper en zout over de stukken kip en hussel door elkaar.
Doe het amandelmeel op een bord en de havervlokken op een ander bord, het losgeklopte ei in een schaaltje.  Zet er nog een schaaltje koud water bij. Strooi nog wat zout over de havervlokken en hussel.
Nu komt het plakwerkje :).
Haal een blokje kip door het amandelmeel, vervolgens snel door het koude water, het ei en rol nu door de havervlokken. Leg op een schaal of bord. Doe dit met alle kipstukjes.
Verhit en laag van 1 cm kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipnuggets in porties gaar.  Ongeveer 2 minuten per kant is voldoende.  Check er eentje op gaarheid door deze door te snijden.
Leg ze in een schaal op wat keukenpapier.

Dien op met gebakken aardappeltjes en broccoli of met wat je zelf lekker vindt. 
Je kinderen zullen blij met je zijn! !


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen