woensdag 13 maart 2013

Zelfgemaakte broodjes hamburger met cajun aardappeltjes


Jongens, wat willen jullie vanavond eten?? MAC DONALDSSSS!!!!! roepen ze dan hier in koor....
pppffff nou die kleffe hap ... dacht het ff niet. Maar als jullie hamburgers willen eten dan maken we die toch zelf? Nou daar zijn ze ook wel voor in (maar mama, dan wel met die echte hamburgerbroodjes he, die ECHTE!).

Dus mama op zoek naar hamburgerbroodjes, gehakt gehaald en zelf hamburgers staan maken. (balletjes draaien en dan plat drukken) ik maak vrij dunne hamburgers, die zijn eerder klaar als ik ze in de grillpan doe en dat eet wat makkelijker voor de jongens :)
Daarbij maak ik cajun aardappelen en een witlofsalade met appel.

Ik zet altijd alles los op tafel, bakjes met gesneden paprika, sla, tomaat dan kan iedereen zijn eigen hamburger versieren. En natuurlijk ketchup en mayonaise niet vergeten! Eet smakelijk!

Hamburgers

400 gr biologisch rundergehakt
1 el mosterd
1 thl uienpoeder
1 thl knoflookpoeder
1 el verse gehakte peterselie
1 1/2 thl zout
1/2 thl peper
1 klein eitje
paneermeel

Meng het het gehakt met bovenstaande ingredienten en voeg paneermeel toe tot het een vaste massa is. Rol er ongeveer 7 balletjes van en druk deze plat. Leg op een bord en zet even in de koelkast.

Cajun aardappelen

Stuk of 6 flinke aardappelen, met schil goed schoongeboend en in stukken gesneden
4 el olijfolie
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
1 el paprikapoeder
1 thl zout
1/2 thl cayennepeper
1/2 thl komijn
1 thl oregano
1/2 thl tijm

Verwarm oven voor op 220 graden.
Roer de kruiden door de olijfolie, meng goed. (voeg nog wat olie toe als de mix te pasta-achtig is, moet wel vloeibaar zijn)
Doe de aardappelpartjes in een braadslee (of ovenschaal) en verdeel het cajun kruidenmengsel er overheen. Alles goed omscheppen met je handen (of grote lepel als je geen vieze handen wilt)
Zet voor 45 minuten in de oven. Schep steeds na een kwartier de aardappelpartjes om.

Witlofsalade

2 stronkjes witlof in reepjes
1 grote appel (of 2 kleintjes) in stukjes
Handje rozijnen
Handje walnoten, gehakt

Dressing:
3 el olijfolie
1 el citroen sap of azijn
1 thl mosterd
1 thl honing
Peper/zout

Meng alle ingrediƫnten voor de dressing in een potje, doe deksel erop en schud flink.
Mix de andere ingrediƫnten in een kom en giet de dressing erover. Even omscheppen en klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen