dinsdag 12 maart 2013

Rosti met boontjes en vis

Brrr wat een kou vandaag zeg, die wind maakt het echt niet lekker buiten. Het zonnetje schijnt dan wel, maar behaagelijk buiten is het niet.
Wat zullen we vanavond eten is natuurlijk weer de hamvraag vandaag :)
In mijn koelkast, vriezer en voorraadkast kijkend kom ik op: rosti van aardappel en ui met boontjes (met pijnboompitjes) en gepeperde vis.

Rosti
500 gr aardappelen, geschild en geraspt
1 klein uitje, geraspt
1 ei, geklutst
1 thl zout

Meng in een kom de geraspte aardappelen, ui en zout met het geklutste ei. Verhit wat olie in een koekenpan en doe het mengsel erin.
Bak de rosti ongeveer 8 minuten op middelmatig vuur en keer dan om (door op een bord te laten glijden, deze met een ander bord erop om te draaien en weer terug te laten glijden in de pan) en bak dan nog een minuut of 4 a 5 aan de andere kant.
Serveer in de pan of op een verwarmd bord, snij in punten.

Spaanse Sperziebonen

500 gr sperziebonen, schoongemaakt
100 gr pijnboom pitten
1 el (gerookt) paprika poeder


Kook of stoom de sperziebonen en minuut of 8, ze moeten nog flinke bite hebben, dus check tussendoor.
Rooster de pijnboompitten tot ze verkleuren, pas op dat ze niet aanbranden! Die ze in een bakje en strooi de paprika poeder erover, hussel goed.
Als de sperziebonen klaar zijn die dan de pijnboom pitten erbij en schep goed om.


Gepeperde Vis

2 flinke kabeljauwfilets
olijfolie
1 el paprikapoeder
1 thl cayennepeper (of halve als je niet te pittig wilt)
1 thl witte peper (of halve als je niet te pittig wilt)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng 3 el olijfolie met de kruiden en smeer de vis hier goed rondom mee in.(daarna goed handen wassen!!)
Leg in een ingevette ovenschaal en zet half uurtje in de oven, keer halverwege.
De vis is gaar als hij makkelijk uit elkaar valt als je hem met een vork uit elkaar trekt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten