zaterdag 23 maart 2013

Broccoli met biefstukjes en rijst

Avondeten voor vandaag:
Broccoli met biefstukreepjes en rijst.
Lekker simpel, lekker lekker! :)

Broccoli met biefstukreepjes en rijst

150 - 200 gr zilvervlies- of volkorenrijst (of mix), gekookt of gestoomd (hoeveelheid is afhankelijk van aantal personen en of er kinderen bij zijn)
250 gr biologische of scharrel biefstuk, in repen gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, zonder zaadjes en in smalle ringetjes
1 rode punt paprika, in kleine blokjes gesneden
1/2 thl komijn
1 cm gember, geraspt
2 el sojasaus
1/2 limoen in partjes
2 el olijfolie
1 broccoli in roosjes gesneden

Doe de biefstukreepjes in een kom en voeg de rode peper, knoflook, komijn, gember en sojasaus toe. Schep alles goed om en zet even opzij.
Zorg dat alle broccoliroosjes ongeveer even groot zijn.
Verhit de olie in een wok en voeg de punt paprika toe, roerbak 1 minuut en voeg dan de broccoli toe. Roerbak dit samen een kleine 5 minuten, onder voortdurend omscheppen. Schep dan alles uit de pan en leg even op een bord (of in een kom)
Verhit nog wat olie en doe dan de biefstuk in de wok en roerbak dit zo'n 2 minuten. Doe dan de broccoli en paprika erbij en schep alles goed om, haal van het vuur.
Doe de rijst in kommen en verdeel het broccoli/paprika mengsel met biefstuk erover.
Garneer met de limoen.

Lekker met nog een zurige komkommersalade erbij met lente uitjes.

# Je kan er eventueel nog wat geroosterde sesamzaadjes overheen strooien en zet de sojasaus op tafel voor degene die daar nog wat van bij willen#








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen