vrijdag 22 maart 2013

Romige wortelsoep


Een aantal verdwaalde wortels in mijn koelkast...dat betekent: soep maken!
Het zijn nog flinke ook dus daar kan ik wel een aardige pan van maken. Het heeft wat weg van de pastinaaksoep van laatst, maar is toch qua smaak weer anders. En met de kou nu buiten is een kopje verwarmende soep meer dan welkom!


Wortelsoep


3 flinke wortels (winterpenen) in blokjes gehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 lente uitjes, in ringetjes gesneden (ook het groen!)
1 cm gember, geraspt
1 thl kurkuma
1 th garam masala
blikje/pakje kokosmelk
1 liter bouillon
1 gedroogd pepertje
olijfolie

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan op middelmatig vuur.
Voeg de bosui, gedroogd pepertje en gember toe en fruit op wat lager vuur een minuut of 4/5. Doe dan de knoflook erbij en de kurkuma en garam masala. Bak dit een minuutje mee.
Gooi de wortelblokjes in de pan en schep goed om. Schenk dan de bouilon erbij en de kokosmelk en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het zo'n 15 minuten borrelen, tot de wortel gaar is.

Pureer met de staafmixer tot een gladde romige soep en proef dan op peper en zout. Is de soep te dik voeg dan nog wat kokend water toe.

Serveer met wat verse koriander erover gestrooid (of laat het weg als je het niet in huis hebt)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen