vrijdag 29 maart 2013

Choco-Cranberry Cookies


Vrijdag, tijd voor koekjes! Vaak bak ik op vrijdag koekjes of een cake of iets dergelijks voor het weekend.
Natuurlijk is het makkelijker om in de supermarkt een paar pakken te halen, maar qua smaak halen die het echt niet bij zelfgemaakte baksels!
Om maar niet over de ingredienten te praten....e-nummers, bergen geraffineerde suikers, transvetten....blablabla... Nee dan liever even een kwartiertje roeren en kneden met een heerlijk resultaat (de geur alleen al maakt me blij) en beter voor je lijf.

Ik maak mijn baksels over het algemeen (zoals ondertussen wel duidelijk zal zijn) ook nog gluten- en lactosevrij. Niet vanwege allergieen, maar gewoon omdat het lichter verteerbaar is.
Van deze koekjes kan je wellicht het beste een dubbele hoeveelheid maken, want voor je het weet zijn ze op! :)

Choco-Cranberry Cookies

90 gr volkoren rijstmeel
80 gr boekweitvlokken
100 gr kokosbloesemsuiker of palmsuiker
1/2 thl zuiveringszout
1/2 thl bakpoeder
1 ei
100 gr kokosolie (gesmolten
60 gr gedroogde cranberry's

60 gr pure chocola, 72%, gehakt
snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pak 2 kommen. In de ene kom doe je de droge ingredienten: meel, boekweitvlokken, bakpoeder en zout, hussel door elkaar. In de andere kom doe je de gesmolten kokosolie, suiker en het ei. Roer dit laatste goed door elkaar.
Voeg dan de natte bij de droge ingredienten en roer alles goed, maar voorzichtig door elkaar. Doe dan de cranberry's, de chocola en het zuiveringszout erbij en meng goed en snel.

Maak op een bakplaat, bekleed met bakpapier, bergjes van ongeveer een volle eetlepel. Druk beetje plat. Laat genoeg ruimte over tussen de bergjes want ze lopen nog wat uit.
Zet in het midden van de oven en bak zo'n 10 - 12 minuten. Check dan of ze goed zijn. Als je er voorzichtig met je vinger op drukt moeten ze nog wat terugveren. Zijn ze nog erg zacht, doe ze dan nog een minuutje terug.
Laat afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten