zondag 24 maart 2013

courgettesoep en spinaziesalade met gerookte zalm


Zo het is bijna etenstijd. Wat eten jullie?
Vanavond staat hier op tafel: courgettesoep en spinaziesalade met avocado en gerookte zalm. Daarbij nog wat gebakken (glutenvrije) broodjes al dan niet met kruidenboter. Simpel en snel, maar boordevol groenten!

Courgettesoep


2 flinke courgettes, gewassen en in blokjes gesneden
1 rode ui, gesnipperd
2 flinke tenen knoflook, fijn gesneden
1 liter bouillon
olijfolie
peper/zout

Verhit de olie in een flinke pan en bak de ui op laag vuur zo'n 8 minuten tot ze zacht is. Doe dan de knoflook erbij en fruit een minuut mee.

Voeg dan de courgette toe (als je van pittig houdt kan je er nu ook nog een gedroogd pepertje bij doen of schepje sambal) en roer alles goed om.
Laat 10 minuten pruttelen, check of de courgette gaar is. Pureer het geheel tot een gladde soep. Proef daarna op peper en zout.


Spinaziesalade met avocado en gerookte zalm


100 gr spinazie, gewassen en droog geslingerd

1 rijpe avocado
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
Half pakje gerookte zalm (of heel als je het lekker vindt!)
sap van halve citroen
olijfolie
zout
handje gemixte pitten en zaden

Leg de spinazie op een groot serveer bord of in een mooie schaal.

Meng in een schoongemaakt jampotje 3 el olijfolie met het citroensap en zout goed door elkaar door met het deksel erop flink te schudden. Zet even opzij.
Haal de zalm uit de verpakking en maal flink wat peper op de plakken.
Strooi de bosui over de spinazie. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit, leg dit op de spinazie.
Giet de dressing er overheen en schep voorzichtig om (zorg dat je de avocado niet plet). Leg dan de plakken zalm er overheen en dien direct op. (avocado kan snel verkleuren namelijk)


Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen