Ik vind ze heerlijk, ze zijn fris van smaak, niet zo mierzoet en licht verteerbaar. Heerlijk bijvoorbeeld als ontbijt met een lekkere kop koffie of thee erbij.
Bosbessenmuffins
80 gr amandelmeel (of 80 gr spelt- of rijstmeel)
50 gr havervlokken (of havermout)
2 eieren
40 gr yoghurt
5 el agavesiroop (of honing)
1/2 thl zuiveringszout
150 gr bosbessen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng in een kom de yoghurt met de agavesiroop en voeg dan de eieren toe. Roer alles goed door tot een gladde massa. Voeg dan het meel en de havervlokken toe en meng alles goed. Schep vervolgens voorzichtig de bosbessen erdoor en als laatste het zuiveringszout.
Verdeel het mengsel over 6 muffinbakjes en zet 15 minuten in de oven. Check of ze nog erg vochtig ogen, zo ja, dan nog minuutje extra. Als je erop duwt moeten ze nog mee veren, anders worden ze te droog.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Hmm ik heb ze ook gebakken. Lekker!
BeantwoordenVerwijderen