dinsdag 19 maart 2013

Kip Tikka Masala

Vandaag staat er een curry op het menu!
Curry's kan je zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt natuurlijk. Tegenwoordig kan je in de winkel currypasta's kopen waar geen E-nummers of slechte zaken aan zijn toegevoegd en dat scheelt natuurlijk een hoop tijd!

Ik zelf maak vaak de currĂ½ zelf, is even werk, maar ik vind de smaak gewoon een stuk lekkerder. Eerlijkheidshalve zal ik maar wel bekennen dat ik altijd een pot currypasta in de voorraadkast heb staan voor noodgevallen :)


Kijk zelf wat je wilt, ik zal het recept voor de currypasta erbij zetten voor het geval je dat een keertje wilt uitproberen.
Oh ja, officieel zitten er nooit zo heel veel groenten door deze curry, maar ik voeg toch altijd wat extra toe, in dit geval broccoli.
Eet smakelijk!

Kip Tikka Masala

4 kipfilets (liefst biologisch, of minimaal scharrel) in reepjes gesneden
2 uien, gesnipperd
1 (of halve) verse peper, ontdaan van zaadjes en in ringetjes gesneden
2 cm gember, geschild en geraspt
half bosje verse koriander, blaadjes geplukt en steeltjes gehakt
half potje currypasta Tikka Masala of zelfgemaakte pasta
1 blik tomatenblokjes
1 blik kokosmelk
handje geschaafde amandelen
1 broccoli in kleine roosjes
zout/peper
olijfolie


Zet hapjes- of braadpan op matig vuur en doe een goede scheut olijfolie erin. Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes in de pan en bak dit zo'n 10 minuten op zacht vuur.
Doe dan de currypasta en de kipfilet erbij en schep goed om. De kip moet helemaal bedekt zijn met de pasta. Strooi er dan wat zout en peper overheen.
Voeg de kokosmelk en de tomaten toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 20 minuten borrelen met de deksel schuin op de pan. Voeg na 10 minuten de roosjes broccoli toe.
Controleer en roer regelmatig, let erop dat het niet te droog wordt en gaat aanbakken, voeg dan wat water toe.
Proef op peper en zout.
Strooi voor het serveren de geschaafde amandelen en de korianderblaadjes er overheen.

Serveer met:
paar eetlepels volle yoghurt
gestoomde volkoren rijst
wraps
naanbrood
groene salade

Tikka Masala pasta

2 tenen knoflook, gepeld en grof gesneden
3 cm gember, geschild
1 thl cayennepeper
1 el gerookt paprikapoeder
2 thl garam masala
1/2 thl  zout
2 el olijfolie
blikje tomatenpuree
1 verse rode peper (zonder zaadjes) in stukken
bos verse koriander
1 el gedroogde kokos
2 el gemalen amandelen
1 thl komijn
1 thl koriander gedroogd

Doe alle ingredienten in een keukenmachine en meng tot een fijne pasta.



1 opmerking:

  1. Currypasta staat in koelkast voor vanavond. Met staafmixer gedaan ( ik heb een kitchen aid met alleen deeghaak, garder en beslaghaak). Ben benieuwd, ruikt in ieder geval heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen