vrijdag 24 januari 2014

Amandelbonbons


Even een simpel klein receptje voor het weekend, heerlijke amandelbonbons! 4 Ingrediƫnten, even mengen, uurtje in de vriezer en klaar! Bewaren in de koelkast en er dan af en toe van eentje genieten.

Ik vind ze zelf erg lekker, maar ik ben dan ook gek op amandelpasta en andere notenpasta's. In principe zit je gewoon ingevroren notenpasta te eten, maar who cares??? Het is heerlijk!

Oh ja voor het smelten zet ik altijd een bakje in kokend water omdat ik geen zin heb dat mijn pan helemaal onder het plakkerige spul zit. Een bakje is sneller schoon te krijgen ;).

Geniet er van zou ik zeggen en ook van het weekend!


Amandelbonbons

4 flinke el amandelpasta (ik had de bruine, maar de witte kan ook)
3 el kokosolie
2 el ahornsiroop (of honing)
1 el cacao

Zet een minimuffin vorm klaar.

Breng een laagje water aan de kook in een klein pannetje en doe de kokosolie in een bakje en zet dat in het water. Het zal nu gaan smelten. Voeg de amandelpasta toe en roer alles goed door elkaar tot het gemengd en vloeibaar is. Doe nu de ahornsiroop erbij en roer weer tot het is opgenomen.
Dan nu steeds 2 theelepels van het mengsel in de minimuffin vormpjes doen (bij mij waren ze dan voor de helft of iets meer gevuld). 

Als het goed is heb je nu nog wat over. Doe hier de cacao door en meng goed. Als het te dik wordt voeg dan wat kokosolie toe en laat weer even smelten.
Schep het cacaomengsel  bovenop de al gevulde vormpjes en zet minimaal een uur in de vriezer.
Daarna kan je ze uit de vorm halen en in een bakje in de koelkast bewaren.

* Ik denk dat dit ook met andere notenpasta prima zal gaan, zoals cashew-, hazelnoot-, of macadamiapasta. Voor een versie zonder noten zou je wellicht zonnebloempitpasta kunnen gebruiken....maar ik heb geen idee hoe die smaak dan zal zijn.

* Het lijkt me ook heerlijk om er nog wat dingen door te doen, zoals rozijntjes, of gehakte noten, gojibessen en ga zo maar door.

Enjoy!

7 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Ga het zeker proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat je me weten wat je ervan vond als je ze hebt gemaakt?
      Grtjs
      Jenny

      Verwijderen
    2. Ik heb ze in het weekend gemaakt. I.p.v. cacao heb ik er stukjes pure chocolade erop gedaan. Had ik nog over van de Fudgy cake, die ik voor de tweede keer maakte deze week. Wat een verwennerij weer. Een superrecept !!! Ik ga vandaag proberen zelf amandelpasta te maken, want met deze lekkere recepten ben je zo door een potje heen.

      Verwijderen
    3. Hallo Hilena,

      Wat leuk te lezen dat je de recepten aan het uitproberen bent! Fijn ook dat ze bevallen.
      Zelf amandelpasta maken is vrij makkelijk hoor, gewoon de amandelen in de keukenmachine laten draaien tot de olie vrij komt en het een pasta wordt!
      groetjes
      Jenny

      Verwijderen
  2. Hallo Jenny, je hebt heerlijk recepten! Ik probeer van alles.
    Bij dit recept hierboven gebruik je dan kokosolie zonder geur/smaak of kokosolie extra vergin? deze is volgens mij met kokossmaak?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi ik gebruik altijd de niet ontgeurde dus de extra vergin dit omdat deze zo min mogelijk bewerkt is en nog alle gezondheidsvoordelen bezit.
      Grtjs
      Jenny

      Verwijderen
    2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen