donderdag 26 september 2013

TexMex VegaSchotel


Zo ik heb een kids-favo gecreeerd vorige week! Helemaal happy de peppie!
Het is zooohoo fijn als de kinderen je eten lekker vinden.. Niet dat de mijne nou zo vreselijk moeilijk zijn, ik moet zeggen dat de oudste tegenwoordig zonder morren alles proeft maar echt de makkelijkste zijn ze ook niet. De middelste zegt altijd standaard "waarom moet ik DAT eten!!??" waarna hij na lang aandringen toch gaat proberen en het meestal toch wel lekker vindt. De jongste is over het algemeen het makkelijkste, die duikt gewoon in zijn bord (meestal letterlijk), wil het liefste alles zelf doen van opscheppen tot eten en saus op zijn bord doen (want ja hij is AL 2 natuurlijk haha) maar eet vaak wel de meeste dingen.


Op woensdag eten wij altijd vegetarisch omdat oma dan mee-eet en zij is vegetarier. Niet dat dat erg is want ik denk dat wij maar zo'n 4 keer per week vlees eten, ben er zelf namelijk ook niet heel gek op. (de mannen des te meer) Ik had vorige week woensdag niet zo heel veel fut om uitgebreid te koken en een ovenschotel leek mij daarvoor de perfecte oplossing. Nu maak ik niet bijster veel ovenschotels dus het was een beetje improviseren, maar laat dat nu wel weer aan mij zijn besteed! :)

Het resultaat: een texmex-vegaschotel die niet te versmaden is! Er at toevallig die avond een buurjongetje mee en ook hij heeft zijn bordje helemaal leeggegeten, aansporing was niet nodig. Heerlijk is dat een lege schaal, lege borden en tijdens het eten niet de hele tijd "eet nu eens door, zit niet zo te treuzelen, niet spelen met je eten, gebruik je vohork!"

Kortom een succesnummer! (ook de volwassenen vonden het erg lekker mocht je je dat afvragen...) en ook nog eens lekker makkelijk om te maken, ook niet geheel onbelangrijk.
Hieronder het recept voor een relaxte etenstijd:



TexMex Vegaschotel

2 handen sperzieboontjes (ik heb diepvries gebruikt)
2 handen doperwten (eveneens diepvries)
1 rode paprika, in blokjes
potje bio mais
1/2 stronk broccoli in kleine roosjes
1 ui, in stukjes
2 teentjes knoflook, gehakt
4 aardappelen, in blokjes (of kleine geschilde krieltjes die heb ik gebruikt)
1/2 fles Bio tomatensaus (bijv van AH)
handje ongezouten (liefst ongebrande) cashewnoten
4 el texmex kruiden (zie in het recept)
tortillaschips naturel (van AH bijvoorbeeld, zonder extra toevoegingen - glutenvrij)
2 handen geraspte kaas
olijf- of kokosolie

Verwarm oven voor op 200 graden.

Maak eerst het texmex-kruidenmengsel:

1 el paprikapoeder
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
1 thl korianderpoeder
1 thl komijn
1 el oregano
1/2 thl cayennepeper
1 thl zout
Doe dit in een potje en meng goed.

Verhit dan 3 el olie in een hapjespan en doe de aardappelblokjes erin als het heet is. Laat het vuur middelhoog staan en bak de blokjes al omscheppend een minuut of 6.
Doe nu de ui erbij en zet het vuur iets lager en bak nog 3 minuten door. Voeg dan de knoflook en de texmexkruiden toe en bak nog een minuut.
Nu mogen de sperziebonen, doperwten, paprikablokjes en broccoliroosjes erbij. Schep het geheel goed om.

Laat even kort bakken met deksel op de pan. Schenk nu de tomatensaus erbij en roer goed zodat alles met saus bedekt is. Strooi naar smaak wat zout en peper over het geheel en doe de deksel weer op de pan. Laat even op laag vuur een minuut of 5 a 6 sudderen.
Vet ondertussen een ovenschaal in met wat olie.

Lepel het groentenmengsel over in de ovenschaal en schep er de cashewnoten doorheen. Bedek de bovenkant met tortillaschips (niet de hele zak!) en strooi daar de geraspte kaas overheen.



Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Haal dan het folie eraf en zet de oven op de grill, laat nog een minuut of 8 onder de grill staan en serveer dan.

#Ik zit te bedenken dat je er ook nog een pot kidneybonen aan zou kunnen toevoegen of die te doen ipv de aardappelen.



2 opmerkingen:

  1. Deze hebben we afgelopen week geprobeerd! Geweldig!
    We hebben gekozen voor kidneybonen ipv aardappels ivm de koolhydraten, maar hij was geweldig! Dit recept komt op de vaste lijst te staan, 'vrees' dat we hem elke maand eten :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat goed dat te horen Fleur! Ik heb het zelf ook eens met bonen gedaan, maar mijn man is daar geen fan van helaas... Ik ga binnenkort een keer zoete aardappelen proberen, denk dat dat ook wel erg lekker zal zijn. Ook hier staat ie met regelmaat op tafel hoor .. ach er zijn ergere dingen, toch?
      ;)
      groetjes
      Jenny

      Verwijderen