woensdag 18 september 2013

Gehaktballen met feta in tomatensaus en geroosterde groenten


Een lekker maaltje voor de woensdagavond (of vrijdagavond of welke avond dan ook!): Gehaktballen met feta in tomatensaus en geroosterde groenten met quinoa erbij. Heerlijk, makkelijk en net weer even anders dan 'normaal'. (en de quinoa ruimschoots koken, want de restjes kan je de volgende dag gebruiken in een salade en zelfs voor het ontbijt ipv havermout!)


Gehaktballen met Feta
500 gr biologisch rundergehakt
50 gr feta, verkruimeld
1 thl kaneel
1 el oregano
1/4 thl cayennepeper
1/2 thl zout
1 ei
6 el glutenvrij paneermeel (of broodkruim of....)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingredienten in een kom en meng met je handen tot een mooi geheel. Kneed goed zodat de feta er goed doorheen zit.
Maak je handen licht vochtig en draai dan 8 mooie gelijke ballen (grote van een golfballetje).
Verhit wat olie in een hapjespan en bak de ballen al draaiend aan alle kanten bruin. Giet dan de tomatensaus erbij:

Tomatensaus:

1 blik biologische tomatenblokjes (of niet biologische)
1 potje biologische tomatenpuree (of niet biologische)
2 teentjes knoflook
1 uitje, grof gehakt
1 el oregano
1 thl kaneel
1 thl gedr. peterselie
zout/peper naar smaak.

Doe alle ingredienten in een keukenmachine en blend tot het een mooie gladde saus is.
Voeg de saus aan de ballen toe als deze een mooi bruin jasje hebben en laat de saus een klein half uurtje op zacht vuur pruttelen. De gehaktballen zullen hier dan mooi in garen.
Maak nu de:


Geroosterde Groenten


1 courgette, in blokjes gesneden
2 paprika's in stukken gesneden
1 ui in 8en gesneden
2 tenen knoflook, geplet
olijfolie
peper/zout

Doe de groenten in een ovenschaal of braadslee en sprenkel er 4 el olijfolie overheen. Hussel met je handen zodat alles goed bedekt is. Zet een half uurtje in de voorverwarmde oven.
Strooi naar smaak zout en peper er overheen en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen