maandag 2 september 2013

Aardappelsalade met parmezaanse kipschnitzel


Kipschnitzel, wie houdt daar nu niet van? En nog belangrijker, vooral  voor ouders van jonge kids, welk kind houdt nou niet van kipschnitzel?? Je zegt gewoon dat het een mega kipnugget is en ze vallen aan als hongerige wolven :)
Helaas bevatten de meeste kant-en-klare kipschnitzels nogal dubieuze ingredienten...en is de herkomst van de kip zelf ook een vraagteken..

Dus gewoon lekker zelf maken met scharrel of bio kipfilet, (glutenvrij)broodkruim of paneermeel en wat parmezaanse kaas. Echt heel makkelijk en echt heel lekker! 
Voor erbij wilde ik wat anders..geen gebakken aardappelen of gekookte of gestampte. Het idee voor een supersimpele aardappelsalade popte in mijn hoofd en zo gezegd zo gedaan.
Errug lekker issie geworden moet ik zeggen, helaas dachten mijn kinderen daar anders over, maar goed, daar ben ik ondertussen wel aan gewend.
De kipschnitzels en de bij geserveerde snijbonen hebben ze wel gegeten dus mama was al blij!

Kipschnitzel met aardappelsalade

5 flinke bio aardappelen, schoongeboend en in hapklare stukken gesneden
4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
1 teentje knoflook, geperst
4 el (geiten)yoghurt
3 el mayonaise
1 el limoensap
2 dubbele kipfilets (scharrel of bio bij voorkeur)
6 el (glutenvrij) paneermeel of broodkruim
1 el droge peterselie
4 flinke el geraspte parmezaanse kaas
1 ei, losgeklopt
peper/zout
olijfolie

Maak eerst de aardappelsalade zodat de dressing lekker kan inwerken.
Kook de aardappelstukken een minuut of 8-10, tot ze net gaar zijn maar vooral niet uit elkaar vallen!
Doe ze in een vergiet en spoel af met koud water, laat ze afkoelen terwijl je de dressing maakt.

Roer in een kommetje de mayo, yoghurt, limoensap, knoflook en wat peper en zout goed door elkaar. Proef voor de smaak. 
Doe dan de aardappelstukken met de bosui-ringetjes in een schaal en schenk de dressing erover. Hussel voorzichtig om met een grote lepel en zet opzij.



Nu de kipschnitzels:

Snij de dubbele kipfilets van elkaar zodat je 4 ongeveer gelijke stukken hebt. Leg ze op een snijplank en bedek ze met plastic folie. Sla met een deegroller een aantal keer op de kipfilets zodat ze een stuk platter worden.

Pak 2 diepe borden. Doe in het ene bord het losgeklopte ei en in het andere het paneermeel, peterselie en de parmezaanse kaas. Hussel dit laatste met je handen goed door elkaar.
Bestrooi de platgeslagen kipfilets met peper en zout en dan dan als volgt te werk:
Haal de kipfilets eerst door het losgeklopte ei en wentel daarna een paar keer door het kruimelmengsel. Als ze goed bedekt zijn leg je ze even op een ander bord of plank.

Verhit wat olijf- of kokosolie of roomboter in een koekenpan en bak de schnitzels hier in tot ze gaar zijn. Afhankelijk van de dikte ongeveer 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer met de aardappelsalade (en bijvoorbeeld snijboontjes, broccoli of andere groenten)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten