dinsdag 17 september 2013

Linzensoep met verse tomaat en bleekselderij


De soep die ik het meeste maak is toch wel linzensoep. Het is makkelijk en meestal heb ik de ingredienten wel in huis. Het recept hiervoor staat al op mijn blog, hier, dit is alleen een andere versie, scheelt niet veel van het origineel maar qua smaak is er toch wel degelijk verschil!
Ik zou zeggen, probeer het eens.

Linzensoep 2.0

150 gr rode linzen
1 liter bouillon
3 stengels bleekselderij, in klein boogjes
6 romatomaten, in stukken gehakt
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, klein gesneden
1 gedroogd pepertje
1 el komijn
1 thl gedr koriander
peper/zout
olijfolie

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui een minuut of 5 op laag vuur. Voeg dan de knoflook en de komijn, koriander en het (geplette) pepertje toe. Fruit een minuut mee. 
Doe nu de bleekselderij erbij en schep alles goed om. Dan kunnen de linzen erbij gedaan worden, ook nu weer alles goed door elkaar roeren.
Dan de tomaten erbij en de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
Pureer het geheel tot een mooie gladde soep en proef op peper en zout. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen