Ik zou zeggen, probeer het eens.
Linzensoep 2.0
150 gr rode linzen
1 liter bouillon
3 stengels bleekselderij, in klein boogjes
6 romatomaten, in stukken gehakt
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, klein gesneden
1 gedroogd pepertje
1 el komijn
1 thl gedr koriander
peper/zout
olijfolie
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui een minuut of 5 op laag vuur. Voeg dan de knoflook en de komijn, koriander en het (geplette) pepertje toe. Fruit een minuut mee.
Doe nu de bleekselderij erbij en schep alles goed om. Dan kunnen de linzen erbij gedaan worden, ook nu weer alles goed door elkaar roeren.
Dan de tomaten erbij en de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
Pureer het geheel tot een mooie gladde soep en proef op peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten