zondag 15 december 2013

Spicey Sweet patato soup


Door alle drukte van de afgelopen tijd is het een beetje stil qua recepten deze week.
Wel werk ik aan een gezondere versie van Tiramisu :) maar daar gaat aardig wat werk in zitten aangezien het uitproberen niet altijd goed gaat haha. En ik ook niet zo heel veel gelegenheid heb om te testen...
Maaaar als het gelukt is dan zet ik het recept gelijk online! Wellicht is het een leuk dessert voor de kerstdagen.

Voor nu een simpel maar heerlijk soepje. Zoete aardappel samen met bloemkool. Het lijkt een vreemd huwelijk maar het is echt heel erg lekker zeker als het goed pittig is gemaakt met gedroogde pepertjes. Heerlijk na een stevige wandeling in de steeds kouder wordende buitenlucht.

Fijne zondag nog!

Spicey Sweet Patato Soup

2 bataten (die oranje zijn van binnen), geschild en in blokjes
1/2 bloemkool, in kleine roosjes
1 flinke el garam masala
1 rode ui, gesnipperd
1 knoflook teentje, gehakt
1 of 2 gedroogde pepertjes, geplet
1 - 1,5  ltr bouillon (alles moet goed onder staan in de pan)
Optioneel nog kokosmelk

Fruit de ui in een pan met wat olijfolie een minuut of 6 tot deze glazig is. Voeg de knoflook, pepertje(s) en garam masala toe en fruit een minuut mee.

Voeg nu de zoete aardappel blokjes toe en schep goed om. Doe nu de bloemkool erbij en schep weer om.
Schenk de bouillon erbij en roer goed. Breng aan de kook en laat het geheel een klein half uurtje pruttelen op laag vuur tot de groenten zacht zijn.
Pureer met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met peper en zout. Je kan nu nog een flinke scheut kokosmelk erdoor doen, maar dat hoeft niet. Kijk wat je lekker vindt.
Serveer met wat vers gehakte platte peterselie en verwarm jezelf!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen