maandag 8 juli 2013

Zomerse Zalmkoekjes


Oooh eindelijk is het moment dan aangebroken, de zomer begint!! Heerlijke temperaturen om je loom in voort te bewegen. Lekker lui in de tuin, op het balkon, het terras, het strand of bij een meertje. Met de kids naar de speeltuin, zwembad, picknicken op een veldje of de schaduw opzoeken in het bos. Mogelijkheden te over met zulk weer.

En dan eten. BBQ-tijd, de geur van houtskool komt je vanaf een uurtje of 5 half 6 tegemoet van nabij gelegen tuinen. Fijne geuren van vlees, vis, geroosterde groenten vullen de lucht. Mensen zijn vrolijk, er wordt gelachen, gegeten, gedronken en gepraat.

Ja ik denk oprecht dat de zomer wel mijn favoriete seizoen is...de zomer is zoals het leven hoort te zijn, gemoedelijk, warm, relaxed en het brengt mensen samen. Want wat is er nu fijner dan met je gezin, geliefde, vrienden, buren, familie of wie dan ook in de tuin samen te tafelen tot de zon ondergaat?

De komende tijd zal ik wat recepten op mijn Blog zetten die zeer geschikt zijn voor de BBQ. Zoals salades, maar ook natuurlijk vlees, vis en groenten.
De zalmkoekjes van vandaag heb ik zelf niet op de BBQ gemaakt, maar ik schat dat je ze er best op kunt maken (gewoon op folie leggen) Ze zijn licht krokant van buiten en lekker smeuig van binnen met een heerlijke smaak.



Zomerse Zalmkoekjes

1 blikje zalm, uitgelekt
5 el mayonaise
2 el gehakte verse peterselie
1/4 th gemalen chilipeper
8 el (glutenvrije) paneermeel
1 ei, losgeklopt
1 el paprikapoeder
1 citroen, schil geraspt en uitgeperst

Doe de uitgelekte zalm in een kom en schep de mayonaise, peterselie, chilipeper, paprikapoeder, de rasp van de citroen, 3 el paneermeel en 2 el citroensap erdoor en roer tot een egale massa. Breng op smaak met zout en peper.
Zet even in de koelkast.

Klop het ei los in een diep bord en strooi het resterende paneermeel op een ander bord.
Vorm van het zalmmengsel 6 tot 8 koekjes en haal deze eerst door het ei en wentel ze vervolgens goed door het paneermeel.
Verhit wat boter of kokosolie in een koekenpan en bak de koekjes in 4 minuten per kant gaar en krokant. (of op de bbq)



Het resterende citroensap kan je door wat mayonaise roeren met nog wat peterselie erbij en naast de zalmkoekjes serveren.

2 opmerkingen:

  1. Heb ze gemaakt en ze zijn echt HEERLIJK!!! De gast die mee eet vond dit ook.
    Heb wel iets minder chilipepers gedaan en zelfs dan is het nog behoorlijk pittig. Even mee uitkijken dus voor als je niet zo goed tegen pittig eten kunt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hey Alexandra, wat goed om te horen zeg! Leuk hoor dat je zoveel uitprobeert en dat het meeste nog bevalt ook!
      Ja wij houden hier best van pittig eten (met mijn buik niet altijd handig...) dus ik zal daar voortaan rekening mee houden in mijn recepten :)

      Verwijderen