dinsdag 2 juli 2013

Plaattaart en spinaziesalade


Er is niets makkelijker dan bladerdeeg te gebruiken bij restjes groenten in de groentenla. Je kan er een quiche mee maken, pasteitjes, pakketjes of in dit geval een plaattaart. De meest simpele (lees luie) manier om wat vlees met groenten op te dienen. De kinderen roepen altijd al enthousiast PIZZAAAA als ik dit op tafel zet :)
Dus kijk in je groentenla wat erin ligt en maak er een heerlijk maal mee!


Plaattaart

300 gr bio of scharrel rundergehakt
1 courgette, in blokjes
2 paprika's, in blokjes
2 tomaten, vocht en pitjes verwijderd en in blokjes
1 uitje, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngesneden
1,5 el oregano
1/2 th cayennepeper
helft van een rondje geitenkaas, verbrokkeld
6 plakjes glutenvrij bladerdeeg of speltbladerdeeg, ontdooid
peper/zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de bladerdeegvierkantjes in 2 rijen van 3 naast elkaar, vorm zo een rechthoek. Druk de overlappende delen goed aan. Vouw de randjes een centimeter om naar binnen toe. Prik nu met een vork flink gaatjes in de bodem. Zet de bodem 10 minuten in de oven.
Bak nu het gehakt in een koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe samen met oregano en cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout. Doe dan alle groenten erbij en roer goed door elkaar. Laat het geheel een minuut of 5 sudderen.
Haal de bodem uit de oven en duw met een vork het midden (wat omhoog gekomen is) naar beneden, pas op de stoom die eruit komt deze is erg heet!
Leg nu het gehakt-groentenmengsel op de bodem en strooi er de brokjes geitenkaas overheen. Zet 20 minuten in de oven.




Spinaziesalade met olijven

3 flinke handen gewassen spinazie (grote bladen gescheurd)
2 el gemengde olijven, in 2en gesneden
4 zongedroogde tomaatjes op olie, klein gesneden
De andere helft van het rondje geitenkaas, verbrokkeld
handje gemengde pitten/zadenmix
olijfolie
2 el citroensap
peper/zout

Meng voor de dressing 4 el olijfolie met het citroensap en peper en zout.
Doe de overige ingredienten (behalve de geitenkaas) in een serveer schaal en sprenkel de dressing erover. Hussel voorzichtig met je handen. Strooi nu de geitenkaas erover en serveer.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen