vrijdag 28 maart 2014

Appel-Rozijnen Cake


Zo wat een leuke reacties heb ik gekregen op het vorige recept zeg! De crackers met veel zaden en pitten zijn goed bevallen, leuk om dat mee te krijgen! Dit is het andere recept dat ik laatst had gemaakt en waar ik zelf erg enthousiast over ben, een appel-rozijnen cake. Alleen gezoet met het fruit dat er door zit, geen toegevoegde suikers verder. Ook mensen die niet suikervrij eten vinden 'm heerlijk.

Ik heb gehoord dat het heerlijk weer gaat worden komend weekend, lekker hoor echt even lente! Deze fruitige cake past daar perfect bij, echt een weekend-toppertje :). Gaan jullie nog wat leuks doen komend weekend? Wij krijgen bezoek dus de kids kunnen dan lekker samen in de tuin spelen terwijl de volwassenen dan gezellig in het zonnetje kunnen zitten, ik kijk er naar uit!


Ook wil ik kijken of ik vandaag of anders zondag onze mini moestuin kan gaan opzetten. Ik probeer ieder jaar wat te zaaien zoals boontjes, doperwten, paprika, tomaatjes enz enz. Wellicht moet ik nog een paar weekenden wachten omdat het soms toch nog tegen het vriespunt aanzit 's nachts...ik ga me er even in verdiepen. Wij hebben een erg kleine tuin waarvan de meeste ruimte in beslag is genomen door een trampoline, zandbak en waterspeeltafel voor de kinderen dus ik moet creatief zijn wat de moestuin betreft.

Dit jaar ga ik het in kratten doen, ik heb dat ooit ergens gezien bij een biologisch restaurant en het leek me ideaal. Je hoeft geen dure spullen aan te schaffen en het neemt niet zo heel veel ruimte in beslag. Square Gardening heet dat geloof ik....

Maar goed, ik dwaal af, het gaat om het recept natuurlijk. Uiteraard weer lekker makkelijk om te maken en je kan het heel goed bewaren in een afgesloten trommel, zeker een dag 4 a 5. Invriezen zou denk ook wel kunnen, maar heb ik zelf niet geprobeerd. 
Het lijkt of de cake niet helemaal gaar is, maar dat komt door het vocht van de appels dus geen zorgen!


Appel-Rozijnen Cake

40 gr kokosmeel
175 gr amandelmeel
1 thl zuiveringszout
1 el kaneel
80 gr gesmolten kokosolie
130 ml amandelmelk (of welke melk dan ook)
1 geprakte rijpe banaan
2 eieren
2 appels, geschild en in kleine blokjes
75 gr rozijnen
handje pecannoten

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed een brownieblik met bakpapier en zet even opzij.

Meng in een kom de eieren met de gesmolten kokosolie, de melk en de geprakte banaan.
Doe in een andere kom de melen, het kaneel en het zuiveringszout. 
Voeg dan nat en droog samen en roer goed door elkaar. 
Schep dan nu de appelstukjes en de rozijnen er door en meng dit goed.
Giet nu het beslag over in het bakblik en zorg dat het goed verdeeld is. Druk dan de pecannoten er in en zet in de oven.
Na 50 - 60 minuten is de cake klaar. Hij moet lichtjes terugveren als je er op drukt. Mocht de cake op een gegeven moment erg donker worden bovenop, leg er dan een stuk aluminiumfolie op. (bij mij was dit overigens niet nodig)
Haal uit het blik en laat op een rooster helemaal afkoelen.


12 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker! Zou je ook gewoon glazen cakevorm kunnen gebruiken??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor Machteld dat kan. Zou er wel bakpapier in leggen.
      Succes met bakken!
      Grtjs Jenny

      Verwijderen
  2. Hoi Jenny,

    Kan ik ook kokosrasp gebruiken ipv kokosmeel?

    Groetjes, Cemile

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee Cemile dat kan niet. Het zijn 2 verschillende producten die niet met elkaar te vervangen zijn.
      Grtjs
      Jenny

      Verwijderen
    2. Kan ik het zonder kokosmeel maken, dus 215 gram amandelmeel gebruiken. Is dat een optie?

      Verwijderen
    3. Nee dat kan ook niet 1 op 1.. kokosmeel neemt namelijk heel veel vocht op Veel meer dan amandelmeel. Ik zou dan 250 gr amandelmeel proberen maar kan je geen garantie geven dat het goed uitpakt. .
      Ben wel benieuwd dus als je wilt laten weten hoe het is geworden?

      Verwijderen
    4. hmmm.. dan ga ik toch maar voor het originele recept.
      En ik laat je zeker weten hoe het is gelukt!

      Groetjes, Cemile

      Verwijderen
  3. Haha, ik heb dus uit luiigheid wel kokosrasp gebruikt, voordat ik de opmerkingen las. Het staat in de oven, zal laten weten hoe het uitpakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou ben heel benieuwd hoe dat heeft uitgepakt! :)

      Verwijderen
  4. Niet dus ;) Gekke consistentie geworden en de rasp raspt. Uithuilen en (goed) opnieuw beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Jenny,

    De cake is erg goed gelukt en smaakt iid verrukkelijk. Ook dank namens de hardloopclub, ook zij hebben er van kunnen genieten. Een klein puntje is, dat het lastig is het bakpapier te verwijderen. Dit komt doordat het best vochtig is aan de onderkant.
    Nog een ander vraagje. Nu heb ik aardig wat kokosmeel over. Heb je toevallig tips & eenvoudige recepten waarin ik dit kan verwerken?

    Alvast bedankt hiervoor!
    Cemile

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Cemile,
      Leuk dat je mijn Blog hebt gevonden en recepten uitprobeert!
      Ja deze cake is hier ook een groot succes, ook bij mensen die niet bewust gezonder eten zeg maar :)
      Ik heb zelf niet de ervaring van het plakkende bakpapier...kan ook niet direct verklaren waarom het bij jou dan wel zo plakt..
      Er staan op mijn blog diverse bakrecepten waar kokosmeel in gebruikt wordt, wat dacht je van de Double Chocolate Cake, die is echt to die for! Als je aan de rechterkant boven aan mijn blog op recepten klikt dan krijg je het totaal overzicht te zien, onderaan staan dan de zoete recepten.
      Succes!

      grtjs
      Jenny

      Verwijderen