dinsdag 4 februari 2014

Bananen pannenkoekjes


Dit is een super simpel, maar oh zo heerlijk gerechtje. Het is nauwelijks een recept te noemen, maar ik krijg regelmatig de vraag of ik het toch op het Blog wil zetten zodat men de verhoudingen weet.
Mijn jongste en middelste zoon zijn compleet verslaafd aan deze pannenkoekjes en aangezien de middelste sinds kort glutenvrij eet komt dat mooi uit!

Ik maak het meestal als ontbijt in het weekend of voor de lunch na een lekkere wandeling in het bos. Maar eigenlijk kan je deze pannenkoekjes op elk gewenst moment maken! Je kan er wat honing over heen druppelen of bosbessen pureren en dat als beleg gebruiken. Pure chocola smelten, extra plakjes banaan erop en ga zo maar door. Mogelijkheden genoeg.


Bananen Pannenkoekjes

2 gepureerde rijpe bananen
4 eieren
1 el kokosmeel (of 3 el amandelmeel)
snuf zout
(optioneel nog 2 el kokosrasp)

Meng alle ingrediĆ«nten goed tot zich een beslag vormt.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep er 3 bergjes beslag in. Bak dit zo'n 2 a 3 minuten per kant. 
Leg tussen aluminiumfolie en maak het beslag op zoals hierboven beschreven.
Enjoy!

#Je kan het meel ook helemaal weglaten, ook dan zijn ze heerlijk. Ik gebruik altijd wel een beetje omdat ze dan een wat betere structuur hebben.



6 opmerkingen:

  1. Heb dat ook al gemaakt!! Vind het soms wel moeilijk om de pannenkoekjes goed te bakken, maar ik doe er wel iets minder eieren in. Ligt misschien daarna. Heb je blog leren kennen door de SC, leuke blog !!! Blog zelf ook over gezonde voeding. Groetjes Julie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Julie, misschien toch een keer extra eitje proberen? Het geeft het geheel wat meer structuur waardoor het omkeren ook wat makkelijker wordt :)
      Heb je Blog ondertussen al geliked, hij is erg mooi!
      groetjes
      Jenny

      Verwijderen
    2. Heb al veel over de beroemde pannenkoekjes gelezen en ga het zeker een x uitproberen, denk dat ik m'n wederhelft er een groot plezier mee doe. Ik heb zelf ook een blog over gezonde voeding: zijeetook. Misschien heb ik ook leuke recepten voor jou. Succes, Siggie.

      Verwijderen
    3. Heb je ze al een keer gemaakt Siggie? Ben benieuwd wat je ervan vond. Leuke blog heb je ook!
      Grtjs Jenny

      Verwijderen
  2. Alweer zo'n heerlijk en gemakkelijk recept! Ik heb het beslag nog even 'geroerd' met de staafmixer. Wordt het lekker luchtig van. Groetjes, As

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi As, ja deze zijn zo lekker! Ik doe het beslag vaak even in de keukenmachine dat helpt ook maar staafmixer is ook een goed idee. . Wat minder werk om schoon te maken!
      Grtjs Jenny

      Verwijderen