zaterdag 25 mei 2013

Aspergesoep

Het is weer aspergetijd! Heerlijk! Zowel de groene als de witte :)
Van de week soep gemaakt, lekker met rauwe ham en ei erdoor,  zonder room of andere melkproducten en toch romig.
Heb deze week in mijn biopakket ook weer asperges zitten dus ik zal een dezer dagen ook nog wel een salade oid met dit witte goud op mijn Blog zetten.
Hier alvast de soep, uiteraard weer supersimpel om te maken:

Aspergesoep

500 gr witte asperges
1 liter bouillon
50 gr rauwe ham, in reepjes
2 hard gekookte eieren, geprakt
2 el verse platte peterselie, gehakt

Snij de onderste 2cm van de asperges af (het houterige deel), was ze en schil ze vanaf net onder de kop. Bewaar de schillen want die gaan ook in de soep!
Snij de asperges in stukken van 2 cm.
Verwarm een liter bouillon in een soeppan en doe de asperges en de schillen erin. Breng aan de kook en laat op laag vuur een kwartier pruttelen. 
De asperges zijn nu gaar, haal deze eruit maar laat de schillen nog een kwartier extra koken.
Zeef de soep (of vis de schillen eruit) en doe de stukjes asperge weer terug. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Roer de peterselie erdoor en proef dan op peper en zout.
Voeg bij het opdienen de rauwe ham en het geprakte ei toe.
Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. welke bouillon is geschikt ..kip ..groente...? Heb je ook een merk ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi ik gebruik altijd een groentebouillon, gistvrij en zonder E-nummers van het merk Cenovis, dat haal ik bij de natuurwinkel.

      Verwijderen