woensdag 15 mei 2013

Kliekjes-pasta

Ik had gisteren de pasta met broccoli en roomkaas saus gemaakt, maar me lichtelijke vergist met het koken van de pasta...ik had dus mega veel over. Zonde om weg te gooien. Normaal gesproken al maar dit was ook nog eens kamut-pasta (glutenvrij) dus die is ook nog best prijzig... Af laten koelen en in een bakje in de koelkast gezet.
Vandaag daar een lekkere ovenpasta mee gemaakt! Ja zo eten we 2x achter elkaar pasta, maar wel 2 totaal verschillende varianten :)

Kliekjes-pasta

1 courgette, in blokjes gesneden
2 bakjes (biologische) cherrytomaatjes, in vieren gesneden
2 handen verse basilicum, gehakt
2 tenen knoflook, fijn gesneden
3 bosuitjes, in ringetjes
gekookte pasta van gisteren
1 pakje biologische gezeefde tomaten met basilicum
1 bol mozzarella
2 handen geraspte kaas
olijfolie
peper/zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
een eetlepel olijfolie in een koeken- of hapjespan en doe de bosui erin. Fruit op laag vuur 4 minuten en voeg dan de knoflook en het basilicum toe. Fruit een minuutje mee.
Doe nu de courgette en de tomaten erbij, roer alles goed om en laat 3 minuten sudderen.
Dan kan de tomatensaus erbij en wat peper en zout (naar smaak)
Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Scheur de mozzarella aan stukken en doe deze in de saus, roer goed zodat de kaas gaat smelten en zich door de saus mengt.
Voeg nu de gekookte pasta toe aan de saus en schep goed om. Doe daarna alles over in een ovenschaal (ingevet met een beetje olijfolie) en strooi de geraspte kaas er overheen (dit kan elke kaas zijn die je lekker vindt of die je toevallig in de koelkast hebt liggen)
Zet voor 15 minuten in de oven en serveer!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen