dinsdag 23 april 2013

Verjaardag-hapjes

Afgelopen zondag de verjaardagen van Yuri en Ian gevierd, het was heerlijk weer, we konden lekker met z'n allen buiten zitten!
Heel wat anders dan het druilerige weer dat ik nu zie als ik naar buiten kijk....

Ik had wat hapjes gemaakt en op verzoek zet ik deze op mijn Blog.

Tomaatjes gevuld met tonijnsalade

stuk of 30 kleine romatomaatjes (of cherrytomaatjes)
1 blikje tonijn op olijfolie
1 el kappertjes, gehakt
2 el mayonaise
1 el yoghurt (of 2, afhankelijk van hoe smeuig je het wilt hebben)
1 rode ui, gesnipperd
1 el gehakte verse platte peterselie
peper/zout

Meng alle ingredienten (behalve de tomaatjes) in een kom en roer goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Snij een klein stukje van de bovenkant van de tomaatjes af en lepel ze voorzichtig uit. Als ze niet blijven staan, snij dan een heel dun stukje van de onderkant af zodat er een plat stukje ontstaat waar ze op kunnen staan.
Vul de tomaatjes met het tonijnmengsel. In een afgesloten doos in de koelkast bewaren, een half uur voor serveren eruit halen en op kamertemperatuur laten komen.

# salade kan je de dag van te voren al maken en in luchtdicht doosje in de koelkast bewaren#

Witlofschuitjes met makreelsalade

2 stronken witlof
2 blikjes gestoomde makreel
2 el mayonaise
1 el yoghurt (of 2)
1 el kappertjes
1 ui, gesnipperd
1 el gehakte verse platte peterselie
peper/zout

Meng alle ingredienten, behalve de witlof, in een kom goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Snij de onderkant van de witlof eraf en trek voorzichtig de blaadjes los. Selecteerde mooie blaadjes die een mooi 'kuipje' vormen en was deze in koud water. Dep daarna droog en leg op een schaal.
Lepel de makreelsalade in de schuitjes, strooi er nog wat peterselie over en serveer.

#de salade kan je de dag van te voren al maken en in de koelkast bewaren in eenluchtdicht bakje.#

Gevulde eieren

12 eieren, 10 minuten gekookt
2 el mayonaise
1 el yoghurt
1 el ketchup (of meer voor smeuigheid)
1 bosuitje, klein gesneden
peper/zout
eventueel nog 2 thl kerriepoeder

Pel de gekookte eieren en halveer ze. Schep de eierdooier eruit en doe deze allemaal in een kom. Meng dit met de andere ingredienten. Proef op peper en zout. Voeg de kerrie toe als je dat lekker vindt, het geeft weer een heel andere smaak.
Vul de eierhelften met het gele mengsel en serveer.

#eieren kan je van te voren koken, pellen en halveren. bewaar de helften in een luchtdichte doos. Maak de vulling en bewaar deze in een apart bakje, ook in de koelkast.#

Gemarineerde mozzarellaballetjes

2 zakjes mozzarellaballetjes
3 el goede olijfolie
2 el gehakte verse munt
1volle  thl chilivlokken (of gemalen chilipeper)

Laat de balletjes eerst goed uitlekken.
Meng in een bakje de olie met de munt en chilivlokken. Voeg de mozzarellaballetjes toe en schep alles goed om. Zet minimaal half uur afgedekt in de koelkast. Haal kwartier voor serveren eruit om op kamertemperatuur te komen.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen