zaterdag 27 april 2013

Mac 'n Cheese

                                               

Mac 'n Cheese, troostvoer noem ik dat altijd! Hapt heerlijk weg en geeft je een verzadigd gevoel...tenminste voor een half uur tot een uur en daarna heb ik vaak nog meer honger dan daarvoor! Deze versie is wat anders, wat gezonder, maar ook veel lekkerder. Voedzaam en zorgt voor een blijvend tevreden gevoel in je buik!

Ik heb zelf glutenvrije macaroni gebruikt (ga zelf nl wat minder gluten eten, kijken of ik daar baat bij heb) maar spelt of volkoren macaroni kan natuurlijk ook gewoon.
Eet smakelijk!


Mac 'n Cheese
         
300 gr glutenvrije macaroni (of welke je zelf wilt)
300 gr biologisch gehakt
5 plakjes salami (broodbeleg), klein gesneden 
2 uitjes, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 volle handen verse spinazie
1 blikje tomatenpuree
1 pakje biologisch gezeefde tomaten met basilicum (ah)
olijfolie
100 gr parmezaanse kaas, geraspt
100 gr belegen kaas, geraspt
peper/zout

Doe wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui samen met de salami zo'n 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit een minuut mee. Dan mogen de tomatenpuree en de gezeefde tomaten erbij, roer alles goed door elkaar en zet het vuur laag. Laat een half uurtje pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook ondertussen de macaroni gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en zet opzij.
Pak een koekepan en bak het gehakt op middelhoog vuur, voeg peper en zout naar smaak toe en laat nog even zachtjes gaar bakken. Doe het dan bij de tomatensaus (zonder de olie) en roer en goed doorheen. 
Pak nu de spinazie en doe bij de saus, roer er zachtjes doorheen tot het wat geslonken is.
Proef op peper en zout, voeg zonodig nog wat toe.
Als de saus klaar is mag de macaroni erbij. Meng goed.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leeg dan de pan met het macaronimengsel hierin. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en zet in het midden van de oven. Na 15 minuten is het klaar!

#kinderen vinden ketchup hier altijd erg lekker bij#

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen