donderdag 4 april 2013

Raapstelenstampot met gehaktballen

Raapstelen....Weer zo'n vergeten groente ;-). Deze week in mijn bio-pakket dus die gaan we gebruiken. Stampot is het makkelijkste, gewoon rauw net als met andijvie.
Raapstelen hebben een pittige smaak, ze zitten boordevol vitaminen en mineralen, vooral ijzer en vitamine C zijn rijk vertegenwoordigd!
Een gezonde hap dus die in een zucht klaar is.


Raapstelenstampot

2 bosjes Raapstelen, klein gehakt en gewassen
6 aardappelen, geschild
Kopje warme (soja) melk
Peper/zout


Hak de aardappelen in vieren en kook ze gaar in 15 tot 20 minuten.
Was intussen de raapstelen en hak deze klein.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk en peper en zout. Proef op smaak en check de smeuigheid.
Schep met een houten lepel de raapstelen erdoor.


Gehaktballen

400 gr bio gehakt
2 el ketjap
2 el mosterd
1 thl zout
1/2 thl cayennepeper


Meng alle ingrediƫnten door elkaar, kneed goed en draai er 4 ballen van.
Verhit olie of boter (of beiden) in een braadpan en bak de ballen gaar, zo'n 15 minuten op laag vuur.
Schenk er wat water bij voor jus.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen