maandag 15 april 2013

Bomvolle groententaart


Door het plotselinge overlijden van mijn vader heb ik niet zoveel op mijn Blog gezet. De crematie is afgelopen donderdag geweest, erg mooi was het en de opkomst was enorm. Heel fijn om te zien dat zoveel mensen meeleven. Na al de hectiek van afgelopen week begint het rouwen nu pas echt...de stilte, de leegte, het gemis...

Aan de andere kant gaat alles ook gewoon door, vooral met kleine kinderen ben je toch druk in de weer met vanalles en nog wat. Je hebt daardoor niet altijd de gelegenheid bij je verdriet stil te staan, wat aan de ene kant wellicht goed is maar aan de andere kant moet je ervoor waken dat je er niet aan voorbij gaat.

In de keuken bezig zijn, bakken, koken, gewoon beetje rommelen is voor mij ontspanning, geeft mij rust als mijn hoofd met me aan de haal gaat. Als het me teveel wordt is voor mij niks rustgevender dan domweg deeg te kneden of in een pan met soep te roeren... Ieder zijn eigen manier denk ik dan maar...

En aangezien er toch gegeten moet worden...zet ik het recept van een heerlijke groententaart voor jullie hier neer, die ik laatst heb gemaakt. Zacht van smaak en boordevol groenten.

Life is what you make is zei mijn vader vaak...en zo is het pap!

Groententaart

7 plakjes glutenvrij of spelt bladerdeeg, ontdooid of zelf Quichedeeg maken
1 flinke courgette, in kleine blokjes
1 rode en 1 gele paprika, in kleine blokjes
4 bosuitjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 prei, in smalle ringetjes
1 vleestomaat, in plakken.
1 el oregano
1 el paprikapoeder
1/2 thl cayennepeper
jong belegen kaas, paar plakken en wat geraspt
3 eieren, losgeklopt
1/2 pakje sojaroom (of kookroom)
peper/zout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een schaal of taartvorm in met wat olie en leg het bladerdeeg erin zodat alles mooi bedekt is.
Verhit wat olijfolie in een braad of hapjespan en fruit daarin de de lente ui een paar minuutjes. Voeg de knoflook toe en de oregano en paprikapoeder, fruit een minuut mee. Doe dan de courgette, prei en de paprika erbij en schep alles goed om. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg dan naar smaak peper en zout toe en warm nog even door.
Leg op de bodem van de taart 5 plakken kaas en schep daarop het groentenmengsel.
Klop in een kom de eieren los met de room en wat peper en zout. Schenk dit over de groenten, verdeel goed.
Leg de plakken tomaat bovenop de taart en strooi er dan nog 2 handen geraspte kaas overheen.
Zet in het midden van de oven en bak in 30 tot 40 minuten gaar.

# je kan natuurlijk allerlei soorten groenten gebruiken, wat er maar in je groentenla ligt#



3 opmerkingen:

  1. Deze taart heb ik gemaakt zonder bladerdeeg, vanwege mijn suikervrije leefstijl. Maar niet minder lekker. Dank je wel voor het delen, hij is echt super lekker!

    Groetjes Lianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat te horen Lianne. Uit nieuwsgierigheid: gebruik je dan helemaal geen korst of een andere soort?
      groetjes
      Jenny

      Verwijderen
    2. Helemaal geen korst. Gewoon in de springvorm met bakpapier.

      Groetjes Lianne

      Verwijderen