donderdag 28 januari 2016

Bountypap


Weer een ontbijt receptje. Overheerlijke bountypap! Yum yum, ik eet dit nu al een tijdje iedere ochtend en ben het nog steeds niet zat haha. Heerlijke zachte pap met een licht zoete kokossmaak en bestrooid met pure chocola, wat wil een mens nog meer. (behalve dan wellicht deze pap eten op een echt bounty-eiland!)

Ter variatie schep ik er ook nog wel eens twee eetlepels granaatappelpitjes overheen en wat extra kokosvlokken. Verder kan je natuurlijk zelf toevoegen wat je lekker vindt en als je geen banaan lust, gebruik dan blauwe bessen of ander fruit. Honing kan natuurlijk ook als zoetmaker.


Bountypap

100 ml water
100 ml kokosmelk
50 gr havervlokken (of meer of minder, net of je van dikke of dunnere pap houdt)
halve banaan geprakt (andere helft eet je op terwijl je in het pannetje roert)
1 el lijnzaad
2 el geraspte kokos
1 el notenpasta (optioneel)
1 el geschaafde pure chocola of 1 el cacaonibs

Breng de melk met het water aan de kook en voeg de havervlokken toe. Roer goed door elkaar en zet het vuur laag zodra het kookt. Prak de banaan en meng deze er doorheen. 
Laat het geheel een paar minuutjes pruttelen.
Haal van het vuur en voeg notenpasta, lijnzaad en kokosrasp toe, roer dit goed door de pap.
Lepel de pap in een kom en strooi er dan de chocola over. (en eventueel dus nog andere toppings zoals granaatappelpitjes, bosbessen, gojibessen, hennepzaadjes etc)

Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten