Hierbij een super simpel, super smakelijk receptje voor wortelsalade. Dit kan je als bijgerecht maken bij bijvoorbeeld nasi of bami of een ander oosters gerecht. Maar je kan het ook als lunchgerecht eten naast wat crackers of soep. Echt binnen tien minuten gemaakt en de smaak is heerlijk.
Wortelsalade
3 flinke wortels
Sap en rasp van halve sinaasappel
Sap en rasp van halve sinaasappel
scheutje sesamolie
2 cm verse gember geraspt
8 takjes munt
1 el sesamzaad
2 cm verse gember geraspt
8 takjes munt
1 el sesamzaad
Schil de wortels en haal ze door de spiraalsnijder, of snijdt ze in dunne reepjes of rasp ze grof.
Doe in een kommetje het sap en rasp van de halve sinaasappel samen met de sesamolie en de geraspte gember en roer goed door elkaar.
Schenk de dressing over de wortels en meng goed met je handen door elkaar. Doe nu de munt en sesamzaadjes erbij en meng nog eens.
Viola, klaar!
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten