donderdag 5 november 2015

Chocofudge


Een heerlijk recept voor chocofudge! En super gemakkelijk om te maken en je hebt er niet eens een oven voor nodig. Het is werkelijk in 10 minuten gemaakt :). Even in de koelkast zetten en hop je hebt een schaal voor heerlijkheid!

Ik raad aan om de fudge in een lage schaal te doen of een brownieblik. Ik had het zelf, omdat het me zo leuk leek, in siliconen vormpjes gedaan, maar dat bleek nogal onhandig met het eruit halen. Als je een groot blok hebt kan je dat gemakkelijk in stukken snijden.

In plaats van hazelnoten en gojibessen kan je natuurlijk ook andere noten of gedroogde vruchten nemen, net wat je lekker vindt en/of in huis hebt. Rozijnen, moerbeien, dadels, abrikozen, gedroogde bosbessen, cashewnoten, pistachenoten, amandelen...noem maar op. Ik hoor graag welke versies jullie gemaakt hebben!


Chocofudge

200 gr pure chocolade (liefst 85%)
200 ml kokosmelk
2 el honing (of meer als je het zoeter wilt)
2 handjes gehakte hazelnoten 
1 hand gojibessen
3 volle el Kokosolie
1 el Kokosrasp


Smelt au-bain-marie de chocola samen met de kokosolie en de honing.
Voeg de kokosmelk toe en roer goed door elkaar. Proef of je er meer honing door wilt of dat het zoet genoeg is.
Doe dan de gehakte hazelnoten en de gojibessen erbij en schep door elkaar.
Schenk het chocolade mengsel in een met bakpapier beklede platte schaal en schudt een beetje tot het goed verdeeld is. Strooi er desgewenst kokosrasp overheen en zet voor 3 uur in de koelkast.
Haal er uit (wat heel gemakkelijk gaat door het bakpapier) als het goed is opgestijfd en snij in mooie blokken. Bewaar in een afgesloten bak of pot in de koelkast. Je kan ze ook invriezen.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen