zondag 4 januari 2015

Bananen havermout pindakaas pannenkoekjes


Zo 2015 is alweer een aantal dagen van start, ik wens iedereen hierbij alsnog een Happy Always! Want waarom zouden we alleen een gelukkig 2015 hebben? :) Dat komend jaar jullie maar veel geluk mag brengen en natuurlijk goede gezondheid en heel veel lekker en verantwoord eten.

En om de dag goed te starten heb ik hier voor jullie een heerlijk ontbijt-recept: Bananen-Havermout-Pindakaas-Pannenkoekjes. Ja het is een hele mond vol die naam, maar ik kon er even niets anders van maken. Ze zijn vanochtend door mijn testpanel helemaal goedgekeurd!

Ze lijken erg op de gewone bananen-pannenkoekjes die elders op mijn Blog staan, maar ze zijn net even anders. Door de havermout zijn er wat goede vezels toegevoegd en de pindakaas.....haha ja die pindakaas, die maakt het heerlijk smeuïg met een nootachtige smaak. Yummie!

Ik zou zeggen, probeer ze eens uit, ik hoor graag wat jullie er van vinden.


Bananen-Havermout-Pindakaas-Pannenkoekjes

2 bananen
5 eieren
2 handjes havermout
1 volle el pindakaas of notenpasta (of 2)

Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Je kan het ook in de blender doen of even de staafmixer er in zetten.
Verhit wat boter of kokosolie in een koekenpan en schep 2 bergjes beslag in de pan. Bak tot de bovenkant niet meer vloeibaar is en draai dan om. Na 30 seconden zijn ze gaar. Ga zo door met de rest van het beslag. 
Ik kon hier 7 pannenkoekjes van maken. Lekker met wat honing, ahornsiroop, plakjes banaan of decadent met pure chocopasta!

Enjoy!




6 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor het recept....ga deze week maken en laat weten hoe het gesmaakt heeft....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag Helga, het is altijd fijn om te horen of anderen het net zo lekker vinden als ik zelf! En suggesties zijn ook altijd welkom.
      groetjes
      Jenny

      Verwijderen
  2. Hoi Jenny, voor jou een goed en succesvol jaar!
    Ik ga ze dit weekend proberen, ik laat het je weten hoe ze waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb ze gisteren gemaakt, zalig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed om te horen Janny! Deze week komen ze hier thuis ook zeker weer een keer voorbij :)

      Verwijderen
  4. ooo nice ga ze dit weekend proberen lijken mij erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen