woensdag 3 december 2014

TaaiTaai


Hier nog een last minute Sint receptje: TaaiTaai! Hhhmm lekker joh en super simpel om te maken. Deze versie is gluten- en lactosevrij en zonder geraffineerde suikers. Ze zijn zo klaar en niet te versmaden.

Ik moet eerlijk toegeven dat de mijne op de foto een beetje lijken op groot uitgevallen pepernoten, maar dat komt omdat ik geen taaitaai vormpjes heb en ze in een mini-muffin vorm heb gedaan. Desalniettemin zijn ze een regelrechte hit.

Dus vrijdagochtend snel maken om er dan tijdens de Sinterklaas-viering van te genieten!


TaaiTaai

120 gr rijstmeel
80 gr boekweitmeel
1 ei
90 ml honing
2 thl taaitaai kruiden of speculaaskruiden maar er zit wel wat verschil in..
1 thl wijnsteenzuur of bakpoeder
Snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het ei met de honing en roer goed door elkaar.
Voeg de melen samen met de kruiden en het zout en schep dan het honing-ei mengsel er door.
Zet even een half uurtje in de koelkast. Je kan hierna makkelijker vormen maken van het deeg.
Maak de door jou gewenste vormen (ik heb ze dus in een mini-muffin vorm gegoten) en zet dan voor 15 minuten in de oven. 
Op een rooster laten afkoelen en dan in een leuk bakje op tafel zetten.

Enjoy, fijne Sinterklaas alvast!

1 opmerking:

  1. ziet er lekker uit ga zo door.
    maar kan de taaitaai ook met amandel en kokos of speltmeel
    gebakken worden, want ik vind boekweitmeel niet zo lekker

    BeantwoordenVerwijderen