zaterdag 10 januari 2015

Blueberry Cake


Oh dit is zo'n heerlijke traktatie!! Ik had deze blauwe bessen cake op 1e kerstdag gemaakt en hij viel bijzonder goed in de smaak. Deze cake is zelfs geschikt voor mensen met notenallergie en is uiteraard ook gluten- en lactosevrij. De kokossmaak vind ik persoonlijk erg goed samengaan met de frisse blauwe bessen en het lichte zuurtje van het citroensap.

Al met al is dit er gewoon eentje die je eens zou moeten maken, simpel maar verrukkelijk! Met zulk stormachtig weer als vandaag heb je een goed excuus om lekker thuis te blijven en je in de keuken terug te trekken :).


Blauwe Bessen Cake

80 gr kokosmeel
5 el kokosrasp (optioneel, ik ben nu eenmaal gek op kokos)
120 gr gesmolten kokosolie of roomboter of Ghee
200 gr blauwe bessen
50 ml ahornsiroop, honing of maple sirup
80 ml melk naar keuze (kokosmelk, rijstmelk, amandelmelk)
6 eieren
1 thl zuiveringszout of wijnsteenzuur of bakpoeder
sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng het kokosmeel met het zuiveringszout (of bakpoeder) en zet even opzij.
Mix in een ander kom de gesmolten kokosolie (boter of ghee) met ahornsiroop (honing of maple sirup), melk, eieren en citroensap. Roer alles goed door elkaar.
Voeg nu de droge ingrediënten toe en schep alles door elkaar tot een egale massa ontstaat.
Schep dan voorzichtig 3/4 van de blauwe bessen door het beslag.
Giet het beslag in een cake vorm (of hartvorm zoals ik heb gedaan) en strooi dan de resterende bessen er overheen en druk ze voorzichtig in het beslag.
Zet voor ongeveer 50 minuten in de oven.

Enjoy!

5 opmerkingen:

  1. Heerlijk, hij zit in de oven! Ik ben benieuwd!
    Ik mis alleen wel de stap van het toevoegen van de kokosrasp. Ik kwam er gelukkig net op tijd achter, want ik ben (ook) kokosgek;)

    groet, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh goed dat je dat zegt, ga ik het er nog even bijzetten!

      Verwijderen
  2. Staat er hier nu ook in...wel wat meer melk toegevoegd omdat het een erg droog beslag was, dat ging vorige keer mis met een andere cake. Ben benieuwd straks! Met uiteraard de extra kokos ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is heerlijk!! Maar de extra melk had nu dus niet gehoeven whaha. Denk dat ik vlg keer frambozen ga proberen...bedankt weer voor dit recept!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Chantal, leuk dat je deze hebt geprobeerd!
      Heerlijk issie hè? Oeh frambozen...dat is ook een goed idee zeg :)
      En met kokosmeel is het altijd een beetje tricky, de ene keer lijkt het beslag droog en komt het baksel perfect uit de oven en de andere keer niet.....
      groetjes
      Jenny

      Verwijderen