donderdag 30 oktober 2014

Rendang


Indisch eten!!!! Oooh wie houdt er niet van??? Nou ja, er zijn natuurlijk genoeg mensen die er niet warm voor lopen, maar hier in huis vliegen ze aan tafel als we Indisch eten ;). Heerlijk de smaak, de textuur, de variatie aan gerechten, mij kan je er echt voor wakker maken.

Hieronder geef ik jullie mijn recept voor Rendang, een heerlijk zacht rundvlees gerecht dat zo ongeveer smelt in je mond. Mijn kinderen zijn er gek op, voor hen maak ik het dan ook niet te pittig, maar voel je vrij om je smaakpapillen een boost te geven door er extra sambal of peper door te doen! Het kost wel even tijd, want net als met een traditioneel rundvlees (suddervlees) gerecht, het moet wel een paar uurtjes pruttelen. Hoe langer hoe beter!

Wij eten het meestal met rijst een sperzieboontjes erbij, maar ook hierin is de keuze natuurlijk vrij en is variatie het sleutelwoord.


Rendang (bij ons is dit genoeg voor 2 volwassenen en 3 kinderen)

600 - 700 gr runderlappen of sukadelappen
2 uien, gesnipperd
3 knoflook fijn gehakt
1 thl Kurkuma
2 thl Laos
2 thl gember of 2 cm geschild en fijn gehakt
3 thl sambal badjak of 1 rode peper fijn gehakt
350 ml santen (dikke kokosmelk)
2 djeroek peroet blaadjes
1 thl palmsuiker

Verhit wat kokosolie in een braadpan en fruit hierin de ui een minuut of vijf.
Snij ondertussen het rundvlees in blokjes van 2 cm.
Gooi nu de knoflook, kurkuma, laos, gember, sambal of peper, het vlees en de djeroek peroet blaadjes erbij en schep alles om. Schenk dan de kokosmelk erbij en doe als laatste de palmsuiker in de pan. 
Roer alles goed door en breng aan de kook. Zet dan het vuur zo laag mogelijk en laat het geheel met de deksel schuin op de pan minimaal twee maar liever drie uur stoven. Af en toe roeren.

Heerlijk met rijst en sambal goreng boontjes.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten