vrijdag 29 augustus 2014

Mediterrane Crackers


Hier weer eens een hartig recept, lekkere mediterrane crackers met olijven en zongedroogde tomaatjes. Lekker voor bij de borrel of zo tussendoor. Handig voor in je tas als snackje zodat je alle slechte verleidingen kan weerstaan!



Mediterrane Crackers

125 gr kastanjemeel
1 eiwit
3 el extra vierge olijfolie
1 el edelgist (kan ook weggelaten worden of vervangen worden door een handje geraspte kaas)
1 thl ui poeder
1 el platte peterselie, fijngehakt
2 el zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
10 zwarte olijven in kleine stukjes
1/2 thl zout

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng het meel met de edelgist, uipoeder en het zout.
Doe nu het eiwit en de olijfolie erbij samen met de platte peterselie, olijven en tomaatjes. Kneed met je handen tot een deeg.
Rol dit tot een bal en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er nog een vel bakpapier overheen en druk de bal plat. Rol met de deegroller zo dun mogelijk uit. Snij met een pizzames alvast blokjes in het deeg, dan breken de crackers straks makkelijker.
Zet voor 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen